BIST 9.071
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,48
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta iki ayrı saldırı yaralılar var

ŞIRNAK'ta PKK saldırıları. Şırnak'tan gelen son haberelere göre PKK'lı teröristler iki ayrı saldırıda jandarma ve askeri lojmanları hedef aldı.

Abone ol

ŞIRNAK'ın Silopi ve İdil ilçelerinde PKK'lı teröristlerce iki ayrı saldırı düzenlendi. Silopi'deki saldırıda iki asker yaralandı.

Şırnak Valiliği, Silopi İlçesi'nde dün General Zeki Durmuş Kışlası ve askeri lojmanların güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik, PKK'lı teröristlerin saldırısında 2 asker yaralandı.

PKK'lı teröristlerin Silopi 172'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na yapılan saldırı ile ilgili Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Silopi İlçesinde 28.09.2015 günü saat 12.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca 172'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durlanık Kışlası ve lojmanlar bölgesinde görevini ifa eden güvenlik güçlerimize saldırı düzenlenmiş, 2 askerimiz yaralanmış olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Konu ile ilgili güvenlik birimlerimizce gerekli çalışmalar devam etmektedir" denildi.

ROKETATARLI SALDIRI

Şırnak'ın İdil ilçesinde ise Jandarma Komutanlığı'na bir grup PKK'lı terörist, roketatar ve otomatik silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ölen ve yaralanan olmadı.
İdil'in Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı'na gece saat 03.00 sıralarında bir grup terörist, roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı. Atılan roketatar mermilerinden biri nöbetçi kulübesine isabet ederken, bir çok noktadan komutanlık binasına otomatik silahlarla ateş açıldı.

Jandarma Komutanlığ'ndaki askerlerin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma nedeniyle İlçe Jandarma Komutanlığı binası önüne gelen çok sayıda zırhlı askeri ve polis araçları da teröristlere anında karşılık verdi. Ardından teröristler ara sokaklara kaçtı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. İlçede operasyonlar sürüyor.