BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  GÜNCEL

Şırnak ve Mardin'den şehit haberi!

Mardin Nusaybin'de teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan 6 askerden 1'i şehit oldu. Şırnak'ta da yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir asker şehit düştü.

Abone ol

Mardin'in Nusaybin ilçesi Bahok kırsalında öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan askerlerden biri şehit oldu.

Nusaybin ilçesi Bakok kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında yaşanan çatışmada 6 asker yaralandı.

KURTARILAMADI

Bir terörist ise ölü ele geçirildi. Çatışmada ağır yaralanan askerlerden biri kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesinde şehit oldu. Çatışmanın devam ettiği bölgede operasyonlar devam sürüyor.

BİR ACI HABER DE ŞIRNAK'TAN

Şırnak-Beytüşşebap karayolunun Taşarası mevkisinde teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı, askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada zırhlı araçta bulunan bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı. Yaralı asker, Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı.

DİYARBAKIR'DA 2 ASKER ŞEHİT OLDU!  
DİYARBAKIR' Silvan İlçesi'nde bu sabah PKK'lı teröristlerin saldırısında uzman çavuşlar 31 yaşındaki Sinan Uçan ile 26 yaşındaki Tolga Topçuoğlu şehit oldu.

Olay, Silvan ilçesi Bahçelievler Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde birliklerine gitmek üzere evlerinden çıkan iki uzman çavuşa kaç kişi oldukları henüz belirlenemeyen teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunuldu.

 


ŞIRNAK MERKEZİNDE HENDEK ÇATIŞMASI
Şırnak merkezinden de çatışma haberleri geldi. Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentin merkez Yeşilyurt, Dicle ve Yeni Mahallelerinde bulunan hendekleri kapatmak için operasyon düzenledi. Zırhlı araçlarla çok sayıda polisin katıldığı operasyon çerçevesinde mahallelere hakim yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirilirken, bazı caddelere de Akrep, Kobra, Ural ve Ejder tipi zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

9 KİŞİ YARALANDI

Operasyonun düğmesine saat 04.30’da basıldı. Bu çerçevede, zırhlı araç ve kepçelerle ara sokaklara giren polise, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bunun üzerine çıkan çatışma, dakikalar geçtikçe şiddetlendi. Çatışmaların sürdüğü sırada, bir evin önünde barikatlara yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 1’i öğretmen 3, Gazi Paşa Mahallesi’nde mermilerin hedefi olan 3 ve Yeşil Yurt Mahallesi’nde meydana gelen patlamada da 3 olmak üzere 9 kişi yaralandı. Yaralılar, Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.