BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

Şırnak, Hakkari ve Mardin'de acı haber!

Şırnak, Hakkari ve Mardin'deki operasyonlarda 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Terör örgütü PKK'nın tuzakladığı bombalar nedeniyle 9 güvenlik görevlisi yaralanırken, bölgedeki operasyonların devam ettiği duyuruldu.

Abone ol

ŞIRNAK, Hakkari ve Mardin'de yürütülen operasyonlarda 4 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şırnak'ta devam eden operasyonlarda 1 asker şehit olurken 3 asker de yaralandı. Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Mardin'de meydana gelen patlamalarda ise 3 asker şehit oldu. Operasyonlarda 9 güvenlik görevlisi ise yaralandı.

Şırnak'ta güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit olurken, 3 asker yaralandı. Şırnak’ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart’tan itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı ile operasyonlar devam ediyor. Operasyonların sürdüğü Cumhuriyet Mahallesi’nde bugün güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 4 asker yaralandı.

Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Cihangir Can'ın (27), Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki evinde yas var. Şehit'in evine Türk bayrakları asıldı.

Ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Uzman Çavuş Cihangir Can, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 3 askerin tedavisi ise devam ediyor. Güvenlik güçleri Cumhuriyet Mahallesi ile Bahçelievler mahallelerinde yoğunlaştırdıkları operasyonlarını sürdürüyor. Belirlenen bombalı tuzaklı barikatları imha etmek için top atışları yapıyor. Top atışlarının yapıldığı bölgelerden sık sık silah ve patlama sesleriyle dumanlar yükseliyor.

DAĞLICA'DA PATLAMA: 1 ŞEHİT, 4 YARALI

Öte yandan Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde de belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamada 1 asker şehit olurken, 1’i ağır 4 asker yaralandı.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde tespit edilen terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Üsteğmen Onur İlkhan için cenaze töreni düzenlendi.

ŞEHİDİN BABA EVİNDE YAS

Patlamada 27 yaşındaki Piyade Üsteğmen Onur İlkhan'ın şehit olduğu öğrenildi. haberin duyulmasıyla şehidin Eskişehir'deki baba evi yasa boğuldu.

Dağlıca'da bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması sırasında, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Piyade Üsteğmen Onur İlkhan şehit düştü. Bekar olan Üsteğmen Onur İlkhan'ın şehit haberi Eskişehir'in Batıkent Mahallesi Erdilek Sokak'taki Kılıçoğlu Sitesi'nde oturan emekli babası Mehmet İlkhan'a ve annesi Semra İlkhan'a eve gelen subaylar tarafından verildi.2 çocuklu İlkay ailesinin oturduğu 5 katlı apartmanın 2'nci kattaki dairesinin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Evin önünde 112 ambulansıyla askeri ambulans hazır bekletildi.Şehit Piyade Üsteğmen Onur İlkhan için yarın öğleyin Eskişehir Reşadiye Camii'nde tören düzenlenecek. Şehit Üsteğmen İlkhan, törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verilecek.

MARDİN'DE 2 ŞEHİT, 2 YARALI

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlarda da, PKK'lı teröristlerce bir eve tuzaklanmış patlayıcının imha edilmesi sırasında meydana gelen 2 ayrı patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon kapsamında, teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in (29) Adana'daki evinde yas var. Baba Musa Demiryürek, gazetecilere açıklamada bulundu.

14 Mart'tan itibaren sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin İlçesi'nin Fırat Mahallesi'nde bugün akşam saatlerinde PKK'lıların bir eve tuzakladığı el yapımı patlayıcının imha edilmesi sırasında meydana gelen patlamada, bir asker yaralandı. Yaralı askeri almaya giden askeri grubun aynı eve girdiği sırada meydana gelen ikinci patlamada, 3 asker daha yaralandı. Yaralı 4 asker ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen durumu ağır olan 2 asker şehit oldu. Tedavi altında bulunan 2 askerin ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.