BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  GÜNCEL

Şırnak Beytüşşebap şehidinin 'acı tezkeresi' meğer sivilmiş...

ŞIRNAK'ta skorsky helikoptere saldıran PKK'nın şehit ettiği asker Doğan Acar'ın 'tezkeresini cebinde olduğu' yani aslında sivil olduğu; memleketine dönmek üzere helikopterde bulunduğu ortaya çıktı. Acar'ın ailesi haberi alınca yıkıldı.

Abone ol

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde personel dağıtımı yapan skorsky helikoptere doçka ve roketatarla yapılan saldırıda şehit olan Doğan Acar isimli askerin, aslında 'sivil' sayıldığı; tezkeresini alıp memleketine gitmek için helikoptere bindiği ortaya çıktı. Saldırıda 7 asker de yaralandı.

AİLESİ ACI HABERİ ALINCA YIKILDI...

Terhis olan evlatlarının gelmesini beklerken, Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Ahmet Altın ile Denizli Merkez Komutanı Kurmay Albay Hasan Hüseyin Ataner’den, şehit olduğu haberini alan ev kadını anne Fatma Acar gözyaşlarına boğuldu.

dogan-acar-sehit-denizli-sirnak-1.jpg 

Albay Hasan Hüseyin Ataner, aileye sarılarak teselli etmeye çalıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Ahmet Altın da gözyaşlarını tutamadı.

dogan-acar-sirnak-sehit-denizli-2.jpg

ANNE HABERİ ALINCA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Acı haberi alan anne Fatma Acar, sinir krizi geçirdi. Anne Acar’a ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Bu sırada eve gelen market işletmecisi baba Mehmet Acar, "Allah belalarını versin" dedi. Ağabey Şahin Acar ise baygınlık geçirdi, yere düşmesini kendisini tutan arkadaşları önledi. Sağlık ekipleri ağabey Acar’a da müdahale etti.

dogan-acar-sirnak-sehit-denizli-3.jpg

HELİKOPTERLE MEMLEKETİNE GİDİYORDU

Beytüşşebap ilçesinde izne giden ve tezkeresini alan askerleri Şırnak'a getirmek için havalanan skorsky helikopterine teröristler tarafından dokça ve roketatarlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda, ağır yaralanan ve tezkeresini alıp memleketine gitmek üzere helikoptere binen Doğan Acar, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, 7 asker ise yaralandı.

dogan-gunes-sirnak-beytussebap-sehit.jpg
DÖNÜŞÜNÜN ŞEREFİNE TİŞÖRTÜNÜ BİLE HAZIRLAMIŞ...

Sırtında kendi adı yazan ve askerliğin bittiğini gösteren tişört yaptırıp giyerek fotoğraf çektiren Acar, memleketine varamadı.

tisort-dogan-acar.jpg

SON PAYLAŞIMI HERKESİ AĞLATTI

Şehit jandarma komando er Doğan Acar’ın sosyal medyadaki son paylaşımı ise yürekleri dağladı. Kişisel Facebook hesabından sevgilisine hitaben paylaşımda bulunan Acar, 5 Ağustos’ta, “Mutluluktan uçtuğunu hissediyor” durum bildirisinin altına şöyle yazmıştı:

ekran-resmi-2015-08-10-15.08.12.png

Bu paylaşımdan 5 gün sonra, tezkeresini aldığı sırada şehit düştü.

TSK OPERASYON BAŞLATTI

Saldırı sonrası bölgede hava destekli operasyon başlarken, kobra tipi helikopterler bölgeyi yoğun ateş altına aldı.

sirnak-beytussebap-asker-tezkere.jpg 
İŞTE GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta helikoptere yönelik saldırıda 1 askerin şehit olmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"10 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.05 sularında 8'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı emrinde görevli olup, terhis olan ve izne giden Erbaş/Erlerin, Şırnak / Beytüşşebap'tan Şırnak / Merkeze helikopter ile nakli esnasında, Beytüşşebap yakınlarında Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından ateş açılmış ve açılan ateş sonucu helikopterde bulunan Kahraman bir Jandarma Erimiz ağır yaralanmıştır. Olayı müteakip aynı helikopter ile Şırnak Asker Hastanesine tahliye edilen Kahraman Erimiz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 09.45 sularında şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

sirnak-beytussebap-pkk-saldiri.jpg