BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sirkeci, sanatın hizmetinde

Tarihi Sirkeci Garı, bugünlerde kültür-sanat etkinlikleriyle daha hoş ve çekici, bir başka güzel. Sirkeci Garı, bugünlerde müzik ve sema gösterilerine sahne oluyor.

Abone ol

1890 yılında yaptırılan Sirkeci Gar'ı, Osmanlılar için Avrupa'ya açılmanın, Avrupalılar açısından da Asya'ya yolculuğun kapısıydı.

İleriki yıllarda Rumeli'den göç etmek zorunda kalanların acılarına tanıklık eden tarihi gar, 60'larda ise gurbetçileri uğurlama mekanıydı.

Cumhuriyet'in ilk dönemlerinde Gar Lokantası'yla, sanat ve edebiyat dünyasının ünlülerini ağırlayan Sirkeci Gar'ı, bugünlerde ise artan kültür-sanat etkinlikleriyle de, bir başka keyifli ve çekici bir mekan..

Son zamanlarda, müzik ve sema gösterilerine ev sahipliği yapan gar,Temmuz ayında Dostluk Treniyle de, Türk ve Yunan Bakanları İstanbul'da buluşturdu.

Tarihi Sirkeci Garı'ının içindeki farklı mekanlar da yeni projelerle gelecekte çeşitli kültür-sanat etkinlikleri için hazırlanıyor. Gar'da bir zamanlar Sirkeci Turizm Müdürlüğü olarak faaliyet gösteren mekan müzeye dönüştürülüyor.

Akustik konser salonu, müzesi, Türk mutfağından en güzel örnekleri, hepsinden önemlisi bir asrı geçkin görkemli mimarisiyle, İstanbul'un simgelerinden tarihi Sirkeci Garı müdavimlerini bekliyor.

Kaynak: www.trt.net.tr