BIST 10.176
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,12
HABER /  DÜNYA

Sırbistanda seçim günü

Sırbistan'da halk, devlet başkanlığı seçiminde oy kullanmak üzere sandık başına gitmeye başladı.

Abone ol Sırbistan'da halk, devlet başkanlığı seçiminde oy kullanmak üzere sandık başına gitmeye başladı.

Batı yanlısı Devlet Başkanı Boris Tadiç ile milliyetçi Tomislav Nikoliç'in yarıştığı seçimde, oy kullanma işlemleri TSİ 08.00'de başladı.

Oy kullanma işlemleri TSİ 21.00'da sona erecek ve ilk sonuçlar sandıkların kapanmasından birkaç saat sonra açıklanmaya başlanacak.

Seçim, Sırbistan'ın AB ile ilişkilerini geliştirmesi veya Slobodan Miloşeviç rejimine benzer bir döneme geri dönülmesi açısından belirleyici bir önem taşıyor.

Ülke genelindeki 6,7 milyon kayıtlı seçmenin büyük bölümünün Nikoliç'e oy vermesi halinde, Sırbistan'ın Batı'dan uzaklaşacağı ve Miloşeviç dönemindeki izole edilmiş haline geri döneceği yorumları yapılıyor.

Nikoliç'e verilecek oylar bir bakıma Sırpların, Kosova'nın bağımsızlığına bakış açısını yansıtıyor. Kosova'nın bağımsızlığına Tadiç de karşı çıkıyor. Ancak Nikoliç, Tadiç'in aksine, Kosova ile ilgili sert adımlar atılacağı vaadinde bulunuyor.

Sırbistan'da 20 Ocakta yapılan ilk tur seçimde herhangi bir aday gereken oy yüzdesine ulaşamamış, Nikoliç ile Tadiç diğer adayların arasından sıyrılarak ikinci tur oylamaya kalmıştı.