BIST 10.644
DOLAR 32,10
EURO 35,10
ALTIN 2.524,26
HABER /  POLİTİKA

Siparişle işadamı türedi

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'de siparişle yeni iş adamları türetildiğini savundu.

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Türkiye'de yeni bir adetin çıktığını ve siparişle yeni iş adamları türetildiğini'' savunarak, ''40 yıllık kumaşçı adam birden yol müteahhidi, domates biber üreticisi baraj müteahhidi oluyor'' dedi. Ümraniye Dudullu'daki İstanbul Madeni Eşya Sanatkarları Sanayi Sitesini (İMES) ziyaret eden Ağar, esnafla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Mehmet Ağar, burada yaptığı konuşmada, siyaseti bir husumet, kin alanı haline getirmemeye çalıştıklarını söyledi. Türkiye'de uygulanan ekonomik programın temelinin ''düşük kur ve yüksek faize dayalı'' olduğunu, bundan birilerinin fevkalade memnun olduğunu savunan Ağar, İMES ve OSTİM gibi yerlerde canı pahasına üretim yapanların ise memnun olmadığı görüşünü dile getirdi.

Ağar, ülkenin bu ekonomik programla yola devam etmesinin mümkün olmadığını iddia ederek, 220 milyar dolar olan dış borç yükünün 370 milyar dolara çıktığını kaydetti. Sanayiye ara mal üreten KOBİ'ler ortadan kalkarken, ithal ara malın artarak devam edeceğini savunan Ağar, ''Makro ekonomik politikaların kimi zaman Merylle Lynch, kimi zaman bir başka finans kuruluşu Türkiye temsilcisinin geniş fetvalar vermesine dayalı olarak yürüyebilmesi mümkün değildir'' dedi.

Ağar, dünyanın en zengin 500'ü arasında Türkiye'den 3 kişi varken, bu sayının son 4,5 yılda 20'ye çıktığını belirterek, ''Bu ekonomik model 4 sene daha devam ederse bu sayı 50 kişiye çıkabilir, ama dünyanın en fakir ülkeleriyle kıyaslanacak orandaki nüfusu da 50 milyon kişidir. Öyle bir Türkiye'yi taşıyacak bir babayiğidi ben göremiyorum'' diye konuştu. DYP Lideri Ağar, özel sektör ve yabancı sermaye karşıtı olmadıklarını, ancak adaletten yana olduklarını söyledi.

SORULARI CEVAPLADI
Ziyaret sırasında katılımcıların sorularını da yanıtlayan Ağar, ''KOBİ ve esnaf bakanlığı ile bankasını kuracaklarını, kapsamlı vergi reformu gerçekleştireceklerini'' anlattı. Ağar, başka bir soru üzerine de, ''Türkiye'de yeni bir adet çıktı. Siparişle yeni iş adamları türetiliyor. 40 yıllık kumaşçı adam birden yol müteahhidi oluyor, 30-40 yıllık domates biber üreticisi baraj müteahhidi oluyor'' diye konuştu. Nükleer enerjiye ''olumlu'' baktıklarını da kaydeden Ağar, Halk Bankası'nın blok satışı yerine halka arzını daha olumlu bir karar olarak gördüklerini, ancak buranın yabancılaştırılmaması gerektiğini de kaydetti.