BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.527,97
HABER /  GÜNCEL

Hakim aşkının kurbanı olmuş!

Kadın ticareti yapan çeteye yardımdan açığa alınan olay hakim ilk kez konuştu. Meğer hakim aşk kurbanıymış;

Abone ol

Kadın ticareti yapan çeteye yardımda bulunduğu ve fuhuşa aracılık ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılarak açığa alınan eski Yargıtay Hákimi M.H.Ç. konuştu. M.H.Ç. kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek "Aşkımın kurbanı oldum" dedi.

ANKARA’da polisin yaptığı "Orkide Operasyonu" ile ilgili haberlerin medyaya yansımasının ardından Yargıtay’ın "Mardin’de görevlendirildiğini" açıkladığı M.H.Ç, yeni görev yerine gitmeyerek, istifasını verdiğini ve hákimlikten ayrıldığını açıkladı. M.H.Ç, suçlamalara ilişkin olarak şunları söyledi:

AŞK KURBANIYIM Kadın ticareti ve fuhuş yaptırdığı iddiasıyla tutuklanan Zara Çetin ile iki yıl önce tanıştım. Evliyim, bir çocuğum var. Ailevi sorunlarımdan dolayı Zara ile aşk hayatı yaşamaya başladım. Önce kontratı benim üzerime olan bir ev kiraladım, sonra polisin bastığı Çankaya’daki eve taşındık. Bu evin sahibi benim, kredi ile aldım hálá borcunu ödüyorum.

SOYADIMI VERDİM Soyadımı verdiğim doğrudur. Zara ile birlikte yaşadığımız için sık sık seyahatlere gidiyorduk, otellerde rahat etmek için avukatım aracılığı dava açtık, tertemiz bir sicili vardı. Sabıkası olsa vatandaşlığa kabul edilmez. Daha önce biriyle evlenerek Türk vatandaşlığına geçmiş. Ben de soyadımı verdim, kızını okula kaydettirip velisi oldum. Ben aşkımın kurbanı oldum.

KARDEŞİ SANIYORDUM Havaalanında polis tarafından farklı kadınlarla fotoğraflarım çekilmiş. Havaalanına birçok kez gittim. Sevgilim Zara’nın 7 tane kız kardeşi var, burada yaşayan kardeşi var, kızı var ve akrabaları var, bunlar sık sık Türkiye’ye gelip giderlerdi; hatta bavul ticareti yaparlardı. Benden rica ettiği için havaalanında bunları karşıladığım doğrudur. Zaten dillerini bilmiyorum, buraya gelen kızlara kimlik soracak halim yok ya. "Kardeşiyim" diyor inanıyorsun. Burada fuhuş için mi geldi, ticaret için mi, ziyaret için ben nereden bileyim?

KADINLARI TANIMAM Bu işe adım nasıl karıştı? Sevgilim Zara, kadın ticareti yaptığı iddia edilen Azade Değirmenci ile ara sıra telefonla konuşuyorlardı. Ama Rusça konuşuyorlardı. Bir de Zara’nın yanında çalışan bir Rus kızı vardı, sanırım o Azade aracılığı ile fuhuş olayına karışmış, o vesileyle operasyonun ucu bize dokundu. Gölbaşı’nda ortaya çıkarılan villadan ve Azeri uyruklu kadın tacirliği yaptığı iddia edilen Azade Değirmenci ve yakalanan diğer kadınları tanımam, bilmem.

GAZİNOYU BİLİYORDUM Sevgilimin bazı arkadaşlarının gazinolarda yasal izinle çalıştıklarını biliyordum. Bazen eve ziyarete gelirlerdi. Ben sürekli evde kalmazdım, haftada 2-3 gün kalır, diğer günler evimde kalırdım. Onun için benim haberim olmadan ne işler yaptılar bilemiyorum. Telefon görüşmelerimde, paradan bahsediyormuşum, güya müşteriye ev tarif ediyormuşum, "Kızları kontrol ettiniz mi" diye soruyormuşum, bunlar doğru değil. Para olayı, Zara İstanbul’a gidiyordu, bahsettiğim 250 YTL, ona verdiğim para idi. Bana "Az oldu" diye söylenmişti onu konuştuk. "Kızları kontrol ettin mi" sözü ise sevgilimin arkadaşına bıraktığımız kızından bahsediyoruz, görüşmelerimiz tamamen saptırılıyor.

Ev baskınında kimseyi dövmedim

Hakkında soruşturma başlatılarak açığa alınan eski Yargıtay Hákimi M.H.Ç, evine yapılan baskında kimseyi dövmediğini ve çalıştığı kurumu yıpratmamak için istifa ettiğini söyledi:

"Olay günü polis, Zara Çetin ile birlikte yaşadığımız eve baskın düzenledi. Kapıyı çaldılar, arama emri olduğunu söylediler. İstemesem evime sokmazdım. Ama benim saklayacak bir şeyim yoktu. Rıza gösterdim, evimizi aradılar. Bir cep telefonu bir de otomobilin anahtarlarını alıp birlikte emniyete gittik. Basında ’Hákim dövdü’ diye haberler çıktı, öyle bir şey yok. Sadece trafik kontrolünde jandarma ile tartıştım. O davadan beraat ettim. Hálá ev ve arabanın kredi borçlarını ödüyorum. Olaylar böyle gelişince çalıştığım kurumun yıpranmaması için noter kanalı ile istifa dilekçesi yazıp kuruma gönderdim."

Gizli kamerayla görüntülenmiş

Fuhuş çetesine aracılık yaptığı iddiasıyla uzun süredir izlenen Hakim M.H.Ç’nin "teknik takip"in yanı sıra, polis tarafından izlenirken "gizli kamera"yla da görüntülendiği ortaya çıktı. Değişik yabancı uyruklu kadınlarla kaydedilen görüntüleri için Hákim M.H.Ç. "Bunlar sevgilimin akrabaları. Ben sadece sevgilimi kırmayıp otomobilimle havalimanından gidecekleri yere götürüp ne yaptıklarını bilemem" dedi.

Önemli isimler

Polisin uzun teknik takip sonucu gerçekleştirdiği fuhuş operasyonunda yabancı uyruklu kadınları pazarladığı öne sürülen Azade Değirmenci ve Zara Çetin adlı kadınlar tutuklanmıştı. Kadınların ajandalarında çok sayıda bürokrat ve işadamının ismi olduğu öne sürülmüştü.