BIST 10.392
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.399,38
HABER /  GÜNCEL

Sınırlar Arasında kitap oluyor

2004 Haziran ayından beri TRT-1 ekranında yayınlanan Banu Avar’la ‘Sınırlar Arasında’, yakında kitap olarak seyehatseverlerin beğenisine sunulacak!

Abone ol

2004 Haziran ayından beri TRT-1 ekranında yayınlanan Banu Avar’la ‘Sınırlar Arasında’, sadece yol izlenimlerini ekrana getirmeyen, derin, titiz bir araştırmayı, yerinde gördükleriyle birleştirerek hazırlanan bir haber belgeseli.

Çin’den Rusya’ya, Hindistan’dan Cezayir’e, Arnavutluk’dan Kazakistan’a, Kırım’dan Kıbrıs’a, Asya, Balkanlar, Kafkasya ve Afrika’yı bavulunda kitaplarıyla dolaşan belgeselci Banu Avar, yakında gördüklerini bir kitapla meraklılarına sunacak. Avar’ın kitabı ‘Sınırlar Arasında’, Bilgi Yayınevi’nin ‘Bir Millet Uyanıyor’ dizisinden yayınlanacak.

Bugüne kadar Makedonya, Arnavutluk, Gürcistan, Ukrayna, Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova, Bulgaristan, Moldova, Azerbaycan, İran, Suriye, Rusya, Tataristan, Türkmenistan, Özbekistan ve Çin’den dosyalarla ekrana gelen program, özellikle Avrasya coğrafyasında birbirine kardeş halkların benzer özelliklerinin vurgulanmasını ve bu coğrafyada yer alan ülkeler arasındaki ilişkilerin artmasını hedefliyor.

banu.avar@trt.net.tr