BIST 10.157
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.391,05
HABER /  GÜNCEL

Sınırda Türk tırına roket saplandı

Suriyeli askerler ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda 5 Türk tırı kurşunların hedefi oldu

Abone ol

Suriye'nin Türkiye'ye açılan sınır kapısı Bab-Al Hawa yakınlarında Suriyeli askerler ile muhalifler arasında çıkan çatışmaların ortasında kalan Türk tırı motorunun ön kısmına roket saplanmış halde Türkiye'ye getirildi.

Çatışma Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na 4.5 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin Bab-Al Hawa Sınır Kapısı'nda geçen cuma gecesi çıktı. Saldırıya uğrayan tırlardan birinin sürücüsü 50 yaşındaki Bostan Güler, aracını bugün Türkiye'ye getirmeyi başardı. tırın ön kısmında motor bölümüne saplanan roket ve çok sayıda kurşun izi saldırının boyutlarını gözler önüne serdi.

1.20120710145604.jpg

tırLARIMIZIN HASAR GÖRDÜĞÜNE İNANMADIM

Mersin'den yüklediği mısırı Suriye'de bir başka tıra nakletmek için gümrük sahasında bıraktığını, diğer Türk şoförlerle geceyi Reyhanlı'daki evinde geçirmek için ayrıldığını anlatan Bostan Güler, "Meslektaşlarım Suriye gümrük kapısında çatışma çıktığını ve tırlarımızın hasar gördüğünü söylediğinde inanmadım. tırın motor bölümüne roketin saplandığını ve kurşun deliklerini gördüğümde, aracımda olmadığıma sevindim" dedi.

2.20120710145625.jpg

tıra Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda güvenlik güçleri hasarlı tırı inceleyip, işlem yaptı.

Öte yandan sınır kapısında ticaret yapan Özgür İsmail Taş da aynı gece kurşunlanan otomobiliyle Türkiye'ye geldi.

3.20120710145702.jpg

Türk plakalı çok sayıda taşıtın tarandığını söyleyen Özgür İsmail Taş, "Bir anda silah sesleri duydum. İnsanlar bir taraflara koşuyordu. Arabama binerek hızla uzaklaşmak isterken, arka camın üst köşesine kurşun isabet etti. Ölümden döndüm" diye konuştu.