BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,10
HABER /  DÜNYA

Sınırda kilometrelerce TIR kuyruğu

Suriye’de muhalif gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı, yolcu ve araç trafiğine kapatılınca, sınırda 10 kilometrey...

Abone ol

Suriye’de muhalif gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı, yolcu ve araç trafiğine kapatılınca, sınırda 10 kilometreyi bulan TIR kuyruğu oluştu.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Suriye’nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı’nın kontrolü, Cephet-ül İslam grubunun eline geçip yaya ve araç trafiğine kapatılınca, Cilvegözü’nde yaklaşık 10 kilometreyi bulan gidişli dönüşlü TIR kuyruğu oluştu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca Cilvegözü Sınır Kapısı’nın yaya ve araç trafiğine kapatılması nedeniyle TIR’lar Suriye tarafına geçemiyor.
TIR şoförlerinden Abit Erdoğan, 3 günden bu yana Cilvegözü Sınır Kapısı’nın kapandığını, durumun belirsiz olduğunu belirterek, "Yardım malzemelerinin tampon bölgede aktarımını yapamadığımız için hem biz hem yardımın ulaşmadığı için Suriye vatandaşları mağdur. Yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.
TIR şoförlerinden Abdullah Koç ise, gruplar arasında anlaşmazlık olduğunu, bu yüzden mağdur olduklarını söyledi. Koç, Türk tarafında hiçbir sorunun olmadığını, karşı taraftaki grupların anlaşamadığını belirtti.
Cilvegözü Sınır Kapısı’nın araç trafiğine kapatılmasının ardından yaklaşık üç şerit halinde 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştuğu görüldü.
Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yaya olarak ülkelerine dönmek zorunda kalan Suriye vatandaşlarının sabah saat 09.00’dan itibaren kontrollü bir şekilde geçişlerine izin veriliyor.
(İHA)