BIST 10.257
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.395,06
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Öğrencilere çalışmadıkları yerden sordular!

Temel Eğitimden Ortaöğretişme Geçiş Sınavı’nda öğrencilere işlemedikleri konulardan sorular yöneltildiği iddia edildi. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan bu konuyu TBMM’ye taşıdı.

Abone ol

Önergesinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda sorulan soruların Bakanlık tarafından öğretmenlere gönderilen konularla örtüşmediğinin öğretmenler tarafından söylendiğini belirten Türkkan, sınavın Devlet okullarındaki öğrencilerin seviyesinin çok üstünde olduğu iddiasını da belirtti.

MHP’li Türkkan ayrıca Rehberlik Araştırma Merkezi raporuna sahip, özel eğitime tabi tutulan öğrencilerin de ortak sınava dahil edildiğini söyleyerek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sorular yöneltti.

SORULAR ÖĞRETMENLERE GÖNDERİLEN KONULAR DIŞINDAN MI?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya TEOG Sınavı’nda öğrencilere işlemedikleri konulardan sorular yöneltildiği, soruların Bakanlık tarafından öğretmenlere gönderilen konularla örtüşmediği doğru mu diye soran Türkkan, Bakan Avcı’ya bu sınavın özellikle devlet okullarındaki öğrencilerin seviyesinin çok üstünde bir sınav olduğu iddiasını da sordu ve sınav sorularının neye göre hazırlandığı konusunda açıklama istedi.

ÖZEL EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİLER NEDEN BU SINAVA TABİ TUTULDU?

TEOG Sınavı ile ilgili iddialardan biri de RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) raporuna sahip, özel eğitime tabi tutulan öğrencilerin de bu sınava dahil edilmesi. Önergesine bunu da taşıyan Türkkan Bakan Avcı’ya bu öğrencilerin hangi gerekçe ile ortak sınava dahil edildiğini sordu.

SINAV İPTAL EDİLECEK Mİ?

Bu iddiaların ardından şimdi sınava giren öğrenciler ve veliler sınavın iptal edilip edilmeyeceğini merak ediyor. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın önergesinde yanıt istediği sorulardan biri de bu. Türkkan, Bakan Avcı’ya TEOG Sınavı’nın iptal edilmesi düşünülmekte mi diye soran Türkkan, iptal edilmeyecek ise öğrencilerin mağduriyetlerini nasıl gidereceksiniz sorusunu yöneltti.