BIST 9.099
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,06
HABER /  DÜNYA

Sınırda kaçakçılara ateş açıldı

Genelkurmay Başkanlığı, ’dur’ ikazına uymayan kaçakçılara ateş açıldığını bildirdi.<br/>Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şanl...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, ’dur’ ikazına uymayan kaçakçılara ateş açıldığını bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şanlıurfa Suruç, Türkiye-Suriye hududu, 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı Gültepe Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, 30 şahıs ve iki aracın Suriye’den Türkiye’ye doğru mayınlı sahaya girmeye teşebbüs ettiklerinin tespit edildiği belirtilerek "Yapılan bu tespiti müteakip, şahıslara “DUR” ikazında bulunmuş, şahısların ikaza uymaması üzerine havaya uyarı amaçlı ateş açılmıştır. Kaçakçı şahıslar bu ikaza uymayarak hudut unsurlarımızın üzerine ateş açmasını müteakip ateşle karşılık verilmiş ve kaçakçı şahıslar Suriye istikametine geri kaçmışlardır. Kaçakçılık girişimi engellenmiştir. Bölgede gözetleme ve devriye faaliyetlerine devam edilmektedir" denildi.
Hatay Narlıcı’da ise Suriye Sınırı Türkiye-Suriye hududu, 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Hacıpaşa Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Suriye’den Asi Nehrini yüzerek yanlarındaki bidonlarla Türkiye tarafına yasa dışı geçiş yapan dört şahıs tespit edildiği vurgulanarak şöyle denildi:
" Hudut unsurlarımız, şahıslara “Dur” ikazında bulunmuş, ancak şahıslar ikaza uymayarak, 70-80 adet bidonu Asi nehri içerisinden Suriye istikametine çekmeye başlamışlardır. Bu durum üzerine, hudut unsurlarımızca havaya uyarı amaçlı ateş açılmış, şahıslar bidonları Asi Nehrine bırakarak Suriye tarafına kaçmışlardır.Müteakiben Suriye istikametinden Asi Nehri kenarındaki ağaçlık alanda bulunan iki şahıs tarafından, hudut unsurlarımız üzerine hedef gözetmeksizin ateş açılmış, unsurlarımız da derhal ateşe ateşle karşılık vermiştir.
Hudut unsurlarımızın zamanında ve caydırıcı bir şekilde yaptığı müdahaleler sonucu, kaçakçılar Suriye istikametine doğru kaçmış ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir."
(İHA)