BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  DÜNYA

Körfezde nefes kesen tatbikat

Türkiye’nin ev sahipliğinde, NATO ve Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının iştirakiyle Saroz Körfezi’nde yapılan "Nusret-2013 Davet Tatbikatı...

Abone ol

Türkiye’nin ev sahipliğinde, NATO ve Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının iştirakiyle Saroz Körfezi’nde yapılan "Nusret-2013 Davet Tatbikatı"nda mayın imha faaliyeti başladı.
Saroz Körfezi’nde düzenlenen tatbikatta mayın imha faaliyetleri başladı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 7 mayın karşı tedbirleri (MKT) gemisi, 1 mayın dökücü gemi, 1 firkateyn, 2 karakol gemisi, 1 mayın toplama gemisi, 1 helikopter, 1 su altı savunma (SAS) timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından mayın döküşü için 1 C-130 uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığından 3 sahil güvenlik botu, NATO daimi mayın karşı tedbirleri görev grubu-2 (SNMCMG-2) unsurlarından Türkiye ve Almanya’dan 1 komuta kontrol ve 1 mayın avlama gemisi ile Yunanistan’dan 1 mayın avlama gemisinin katıldığı tatbikatta, denize dökülen mayınlar mayın arama gemileri tarafından tespit ediliyor. Yeri belirlenen ve cinsi tespit edilen mayınlar, SAS komandoları ve mayın avlama gemileri tarafından su üstüne çıkarılarak imha ediliyor.
(İHA)