BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Havalandırmadan uyuşturucu çıktı

Trabzon’da uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda bir miktar kubar esrarın yanı sıra bir miktar toz esrar ve Ecsta...

Abone ol

Trabzon’da uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda bir miktar kubar esrarın yanı sıra bir miktar toz esrar ve Ecstasy hap ele geçirildi. Zehir tacirlerinin mutfaktaki havalandırma borusuna da uyuşturucu sakladıkları ortaya çıktı.
Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda ekiple birlikte operasyona çıkan polis ekipleri, yaklaşık 1 yıldır yürütülmekte olan soruşturma kapsamında şehrin farklı adreslerinde operasyon düzenledi. Bir evin mutfak bölümünde bulunan ankestrenin havalandırma borusunu inceleyen polis, borunun içinde bir miktar esrar maddesi bulurken o an kameralara an ve an yansıdı.
Yakalanan 18 şüpheliler hakkında “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Yapmak” suçundan işlem yapılırken yapılan aramalarda toplam 230 gram kubar esrar ele geçirildi. Şüphelilerden 14’ü çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulurken son 2 hafta içinde yapılan operasyon sonucu 12 kilo 730 gram kubar esrar, yaklaşık 7 gram toz esrar maddesi ve 30 adet Ecstasy hap ele geçirildi. Bir önceki operasyonda 4 kişi tutuklanırken, toplam tutuklu sayısı ise 18 olarak gerçekleşti.
(İHA)