BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,65
HABER /  DÜNYA

Sınır'da çıkan arbedede 260 kişi yaralandı

Yunanistan'da Makedonya sınırındaki sığınmacılar tel örgüleri aşmaya çalıştı. Polis ise göstericiler arasında çıkan arbede de 260 kişinin yaralandığı açıklandı.

Abone ol

Yunanistan'ın, Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında tel örgüleri yıkmaya çalışan bir grup sığınmacı ile polis arasında arbede yaşandı. En az 260 sığınmacı yaralandı.

Yunanistan-Makedonya sınırından günlerdir geçmeyi bekleyen sığınmacılar arasından yaklaşık 500 kişi, Makedonya ordusu tarafından sınıra yerleştirilen tel örgüleri yıkmaya çalıştı. Makedonya polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, sığınmacıların tel örgüyü yıkmaya çalışması üzerine polis güçlerinin göz yaşartıcı gaz ve şok bombası ile müdahale ettiği belirtilerek, en az 260 sığınmacının yaralandığı kaydedildi.

Sığınmacıların taş ve sopalarla polise saldırdığı ifade edilen açıklamada, grubun, Yunanistan-Makedonya sınırının yakın zamanda açılacağı iddiası üzerine toplandığı bildirildi.Bölgede bulunan Sınır Tanımayan Doktorlar Birliği temsilcilerinden Achilleas Tzemos da polisin müdahalesi üzerine sığınmacılar arasında bulunan kadın ve çocukların gazdan etkilendiğini belirterek, sığınmacılardan üç kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.


Bu arada, yaklaşık 12 bin sığınmacının bulunduğu İdomeni'deki kampta bir aydır sınırın açılmasını bekleyen sığınmacılar ağır koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor.