BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Singapur'da hava kirliliği tehlikeli boyutta

Singapur'da yetkililer, Endonezya'daki orman yangınlarının sonucunda oluşan hava kirliliği nedeniyle, Singapur merkezli iki şirkete dava açma olasılığını değerlendirdiklerini açıkladılar.

Abone ol

Singapur'da yetkililer, Endonezya'daki orman yangınlarının sonucunda oluşan hava kirliliği nedeniyle, Singapur merkezli iki şirkete dava açma olasılığını değerlendirdiklerini açıkladılar.

Singapur'un karşı karşıya kaldığı en büyük çevre sorunu milyonlarca kişiyi etkilemeye devam ederken ülkede hava kirliliği halk sağlığını tehdit eden tehlikeli seviyelerde.

Geçen hafta içinde Endonezya'nın Sumatra adasında, palmiye ekim alanları açmak için ormanlık alanların yasadışı yollarla yakılması ardından Singapur yoğun bir dumanla kaplanmıştı.

Yetkililer, yangınların sorumlusunun, Singapur merkezli iki şirket, Asia Pacific Resources International ve Sinar Mas olduğunu açıkladılar.

Singapur Dışişleri Bakanı K. Shanmugam, Adalet Bakanlığı'yla temasa geçerek, bu iki şirket ve diğer sorumlulara dava açıp açamayacaklarının incelenmesini istediğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı K. Shanmugam, yangınların kendi yetki alanları dışında olduğunu bu nedenle yasal süreci başlatma sorumluluğunun bu aşamada Endonezya yetkililerinde olduğunu da vurguladı.

Asia Pacific Resources International, BBC'ye yaptığı açıklamada, kendilerine yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddetti.

Singapur Dışişleri Bakanı, konuyu Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu ASEAN'ın Brunei'de gelecek hafta yapacağı toplantıda da gündeme getireceğini söyledi ve uluslararası örgütlerle de görüşebileceklerini vurguladı.

hava kirliliğinin insan sağlığını tehdit eden seviyeye ulaşması nedeniyle, Malezya ve Endonezya'daki bazı okullar geçici olarak kapatıldı.

Singapur Başbakanı Lee Hsieng Loong, geçen hafta, kirli hava ve sisin haftalar boyunca kalkmayabileceği uyarısında bulunmuştu.

Hava kirliliği endeksinde 200'den yüksek değerler 'çok sağlıksız', 300'den yüksek değerler ise 'zararlı' diye tanımlanıyor.

Singapur'da cuma günü hava kirliliği endeksi, tarihinin en yüksek seviyesi olan 401'e ulaştı.