BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,10
ALTIN 2.471,27
HABER /  GÜNCEL

Silivri'de göstericiler camiye ayakkabıyla girmiş

Ergenekon'un dünkü duruşmasında olay çıkararak mahkemeyi iş yapamaz hale getiren eylemciler, soğuktan camiye sığındı ancak ayakkabılarıyla...

Abone ol

Dün, Silivri'yi yıkma tehditleriyle duruşma salonuna zorla girmeye kalkarak olay çıkaran eylemcilerin, soğuk ve yağmurlu havanın etkisinden korunmak için sığındıkları caminin halılarına ayakkabılarıyla basmaları tepki topladı.

Ergenekon davasında, sanıklara destek vermek için duruşma salonu önünde toplanan göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi. Jandarmadan kaçan göstericiler sığındıkları camiyi de harabeye çevirdi.

Ergenekon davasında, sanıklara destek vermek toplanan eylemciler, jandarmaya zor anlar yaşattı. Bariyerleri yıkıp duruşma salonuna girmek isteyen göstericilerle jandarma arasında arbede yaşandı. Göstericiler Jandarmadan bir lojmandaki camiye kaçtı. Camiye çamurlu ayakkabılarla giren eylemciler burayı da harabeye çevirdi.

Ergenekon davasının 282. duruşması, İşçi Partisi, CHP, Tüm Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği gibi grupların ‘Mahkemeyi kuşatma' hedefli çıkardıkları olaylar nedeniyle yapılamayarak, 11 Nisan’a ertelendi.

Silivri'de mahkemeyi basma girişiminde bulunan eylemciler, havanın soğukluğu ve yağan yağmurdan kaçmak için Silivri Cezaevi yerleşkesindeki camiye sığındı.

Ancak camiye girmeye çalışan göstericilerden bazıları, ayakkabılarıyla cami halısına bastı. Bu duruma cami cemaati tepki gösterdi.

Din görevlileri, camiye ayakkabı ile girilmemesi yönünde uyarılarda bulundu. Çamur bulaşan halıların üzerleri, yolluklar ile örtüldü.