BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Silahlarla ilgili parmak izi şoku

Ergenekon kapsamında aranan Poyrazköy'deki arazide bulunan silahlarla ilgili 4 asker tutuklanmıştı. İlginç bir gelişme oldu.

Abone ol

İstek Vakfı'nın Poyrazköy'deki arazisinde bulunan silahlarla ilgili biri emekli üçü muvazzaf olmak üzere dört asker tutuklanmıştı. Ancak bugün ilginç bir gelişme oldu. Tutuklu askerlerin parmak için silahlardaki izle uyuşmadı.

Poyrazköy'de İstek Vakfı arazisinde yapılan kazılarda ele geçirilen mühimmatlara ilişkin gözaltına alınan Emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Eren Günay ve Deniz Binbaşı Emre Onat'ın, parmak izi, kan, tükürük ve kıl numuneleri alındı.

Şüphelilerden alınan numuneler üzerinde yapılan ilk incelemede ele geçirilen mühimmatların üzerinde bulunan parmak izlerinin 4 deniz subayından alınan parmak izleriyle tutmadığı öğrenildi. Kan tükürük ve kıl testi üzerindeki çalışmalar devam ediyor.

Parmak izleri, Ergenekon soruşturması kapsamında 12. dalgaya kadar yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin parmak iziyle karşılaştırılıyor.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde alınan kan kıl ve tükürük numuleri üzerindeki DNA belirleme çalışmaları ise sürüyor.

DNA'ların belirlenmesinin ardından mühimmatların üzerinde bulunduğu ifade edilen kıl ve kazı yapılan alanda bulunan sigara izmariti üzerinde tespit edilen sıvı madde ile ilgili eşleştirme yapılacak.

Adliyeye çıkarılan Bektaş, Günay, Kireçtepe ve Onat, "Terör örgütü üyesi olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak ve vahim nitelikte silah bulundurmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.