BIST 9.709
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.491,05
HABER /  DÜNYA

Almanyada domuz gribi paniği

Meksika'da ortaya çıkan ve kısa sürede Avrupa'ya kadar gelen domuz gribi Almanları'da harekete geçirdi.

Abone ol

Frankfurt, Münih ve Düsseldorf hava alanlarında, Meksika'dan doğrudan gelen uçaklardan inen yolcuların sağlık kontrolünden geçirildikleri, yolculara bilgilendirme broşürleri dağıtıldığı, Alman hava yolu şirketi Lufthansa'ya ait Swiss Air'in de uzun seferlere çıkan uçaklarında grip ilacı Tamiflu'nun bulundurulduğu bildirildi.

Meksika'dan gelen uçakların özel bir park yerine alındığı, yolculara sağlık görevlilerine yardımcı olmaları yönünde anons yapıldığı, uzmanların da uçak ekiplerine şüpheli bir vaka görüp görmediklerinin sorulduğu kaydedildi.

Şüpheli bir durumun görülmesi durumunda uçakların yaklaşık 2 saatlik bir gecikmeyle serbest bırakıldığı, hasta olduğundan şüphelenilen yolcunun karantina bölümüne alındığı, diğer yolcuların da kimlik bilgilerinin kaydedildiği belirtildi.

Frankfurt hava alanındaki kliniğin Müdürü Walter Gaber, yapılan kontrollerin sınırlı etkili olabileceğini, hastalığa yakalanan yolcularda gribin etkisinin bir kaç gün sonra ortaya çıkacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de bu konuda yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Ulla Schmidt ile bu konuda görüştüğünü ve kendisine eyalet sağlık bakanlarıyla yeterli grip ilacının bulundurulması yönünde görüşmeler yapması konusunda talimat verdiğini söyledi.