BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

SİLAHLARDAN VAZGEÇMEK TÜRKİYE İÇİNDE DEĞİL TÜRKİYE DIŞINDA DA SİLAHLARDAN VAZGEÇMEKLE OLUR”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çekilme sürecine ilişkin, “Silahlardan vazgeçmek Türkiye içinde değil Türkiye dışında da silahlardan vazgeçmekle...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çekilme sürecine ilişkin, “Silahlardan vazgeçmek Türkiye içinde değil Türkiye dışında da silahlardan vazgeçmekle olur” dedi.
TBMM’de 23 Nisan Resepsiyonu’na katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. “Çözüm sürecinde bir değişiklik görüyor musunuz?” sorusuna Gül, “Onları tabii ki konuşacağımız yerlerde konuşuyoruz. Muhakkak ki bu işin netice vermesi tamamen silahlardan vazgeçmekle olur. Silahlardan vazgeçmek Türkiye içinde değil Türkiye dışında da silahlardan vazgeçmekle olur” diye konuştu.
Çekilme sürecine ilişkin bir soru üzerine ise Gül, “Onlar teknik konular, yapıyorlar. Güvenlik birimlerine düşüyor onlar. Teknik konular ama esas meseleler bunlar. Tamamen silahlardan arınmaktır. Türkiye içinde değil dışında da esas silahları bırakmaktır. İnşallah iyi olur” ifadesini kullandı.
Muş ve Bingöl ziyaretinin hatırlatılması üzerine Gül, “Özel bir şekilde gitmedim. Muş ve Bingöl ziyaretinin takvimini daha önce yapmıştım. Böyle bir döneme rastlamış oldu” şeklinde konuştu