BIST 10.209
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.467,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Silah mucidi başkana gözaltı

HEPAR İlkadım İlçe Başkanı Mustafa Yiğit, kumandayla kullanabilen, uzaydan takip edilebilen bir silah sistemi geliştirdi.

Abone ol

Samsun'da Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) İlkadım İlçe Başkanı Mustafa Yiğit, kumandayla kullanabilen, uzaydan takip edilebilen bir silah sistemi geliştirdi. İcadını il binasında tanıtan Yiğit, bir gün sonra ateşli silahlarla ilgili kanuna muhalefetten gözaltına alındı.


İlçe Başkanı Yiğit, yeni geliştirdiği silah sistemini dün partisinin il binasında tanıttı. 'Bir askerin kullanabileceği taşınabilir silah' ile 'askersiz karakol' olarak adlandırdığı projeyi oyuncak tüfek üzerine uyarlayarak sunan Yiğit, özel mermilerle atış yaparak sistemi uygulamalı olarak gösterdi. Silah sistemi projesinin yerel basında yer alması üzerine Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Yiğit, dün icadıyla birlikte gözaltına alınarak İl Emniyeti'ne götürüldü. Geliştirdiği sistemi kucağında taşıyan Yiğit'e oyuncak tüfek ise verilmedi. İlçe Başkanı Yiğit, 'Yaptığım icat yüzünden gözaltına alındım. Proje hakkında bilgi alacaklarmış' dedi.