BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şikeye karşı yakın takip

Bilindiği gibi eski hakemlerin bazıları yakın geçmişte şike teklifleri olduğunu söyledi. Federasyon şimdi İçişleri Bakanlığı ile birlikte hareket edecek.

Abone ol

Bakanlığın federasyon emrine tayin edeceği müfettişler, şike ile ilgili bütün iddiaları yakın takibe alacak. Konu ile ilgili medyada yer alan haber ve demeçleri ihbar kabul edecek müfettişler, olaya anında müdahele edip, gerekli kişilerin ifadesini alacak.

Yakın geçmişteki bazı şike iddiaları

Hakemliği bırakan Ali Aydın, geçen yıl Telegol programında yaptığı konuşmada, ‘Ligde şike var. 2 yıl önce bir Süper Lig takımının yöneticisi, bir torba altınla yanıma geldi. Kulüp başkanının hediye gönderdiğini söyledi, almadım’ dedi.

Yine hakemliğe veda eden Sadık İlhan, 2001-2002 sezonundaki Samsunspor-Trabzonspor maçında Samsunspor’un bir penaltısını, o dönemki Merkez Hakem Kurulu Başkanı Bülent Yavuz’un karşılaşma öncesindeki isteği üzerine bilinçli olarak vermediğini söyledi.

Sedat Peker grubunun geçtiğimiz sezonun son haftalarında, Süper Lig’de düşme hattındaki takımların maçlarında büyük etkileri olduğu iddia edilmişti. Basına yansıyan telefon kayıtları sonucunda Samsunspor, Akçaabat Sebatspor, Rizespor, Diyarbakırspor ve Beşiktaş maçlarına müdahale edildiği şüphesi uyanmıştı.

HÜRRİYETİM