BIST 10.176
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,12
HABER /  GÜNCEL

Şike yapan cezasını çeksin

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Karabükspor mağlubiyeti sonrası ilginç açıklamalar yaptı...

Abone ol

Mehmet Ali Aydınlar ile yapılan toplantının içeriğini basına açıklayan Rıdvan Dilmen'e siten eden Aykut Kocaman, "Şike yapıldıysa, bu somut şekilde de ortaya konulduysa, bunun cezası neyse herkes çekmeli" diye cevap verdi.

Son günlerde Mehmet Ali Aydınlar, Rıdvan Dilmen ve Aykut Kocaman üçgeninde yaşanan gizli görüşmenin detayları su yüzüne çıkarken, Fenerbahçe Teknik Direktörü konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

POLEMİKLE BESLENEN TOPLUMUZ

''Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile puan pazarlığı konusu külliyen yalan demiştiniz, Rıdvan Dilmen dün gece görüşmenin detaylarını açıkladı, bununla ilgili görüşlerin nelerdir'' sorusu üzerine Kocaman, ''Ben görüşme için demedim. Polemikle beslenen bir toplumuz. Çok fazla konuşmak istemiyorum. Ben böyle puan pazarlığının içinde olamayacağım şeklinde tavrımı koydum. Toplantı için cevap vermedim ama toplantıda benim pazarlık içinde olduğum söylenince söylemek istediğim oydu'' karşılığını verdi.

''Mehmet Ali Aydınlar'ın görüşmesinin kamuoyunun pazarlık olarak algılaması normal değil mi'' sorusunu da Kocaman, şöyle cevaplandırdı:

''3 Temmuz'da bu olay gerçekleşti. 7-8 Temmuz'da basın toplantısında bunlardan farklı bir şey söylemedim. Bugün de aynı şeyleri söylüyorum. Şike yapıldıysa, bu somut şekilde de ortaya konulduysa, bunun cezası neyse herkes çekmeli. Eğer somut bir şey varsa sahada bunu gösterebiliyorlarsa kazandığımız 16 maçtaki takımlardan birisi bize şike yaptıysa zaten onun cezası yasalarla açık. Şikeyle beslenen insanlar değiliz. Yoksa suç yaratmaya çalışmanın anlamı yok. Şike sahada olur, sahaya bakılsın. Türk futbolunda hız sınırı aşılmış ama radar bir takıma tutulmuş, asıl dert orada.''

Kocaman, Rıdvan Dilmen, Aydınlar ile olan toplantının içeriğini açıklamasını nasıl değerlendirildiği sorusu üzerine de ''Ben 3 kişinin olduğu toplantıdaki konuşulanlarla ilgili diğer iki kişiye saygılı olarak hiçbir yerde konuşmadım. Bunların dışındaki muhatapların yaptığını değerlendiremem'' ifadelerini kullandı.

''Rıdvan Dilmen açıklama yapmadan önce sizinle konuştu mu'' sorusuna ise Kocaman, ''Rıdvan her zaman konuştuğum arkadaşım ama bunları bu şekilde açıklamanın doğru olduğunu düşünmüyorum'' yanıtını verdi.