BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.413,63
HABER /  GÜNCEL

Şike davasına o mahkeme bakacak

Şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıkların infaz işlemleri ve dosyanın bozulan kısmına ilişkin ye...

Abone ol

Şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıkların infaz işlemleri ve dosyanın bozulan kısmına ilişkin yeniden yargılama, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılacak.
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, şike davasında Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların cezalarını onamış, bazı sanıklar yönünden ise kararı bozmuştu. Şike davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kapatılması nedeniyle dosya, bu mahkemenin biten dosyalarına bakmakla görevli İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Ancak İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyada kısmi bozma ve onama kararı bulunduğu için dava dosyasının tamamının mı yoksa bozulan kısmının mı tevzi edilmesi konusunda İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı’ndan görüş sordu. Adalet Komisyonu da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) sordu. Görüşü sorulan HSYK, dosyanın tamamının tevzi ile belirlenecek yeni bir mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Bu karar üzerine de dosya, tevzi edilerek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Önümüzdeki günlerde dosyayı inceleyecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında FB Başkanı Aziz Yıldırım’ın da olduğu cezası onanan sanıkların infaz işlemlerini yapacak. Mahkeme, davanın bozulan kısmına ilişkin ise yeniden yargılama için duruşma günü belirleyecek.
(İHA)