BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şike davanız devam ediyor Adnan bey

Kulüpler Birliği toplantısında ortalık toz duman oldu. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş yöneticileri birbirine girdi.

Abone ol

8-0 polemiği ve Nihat Özdemir ile Galatasaray yöneticisi Adnan Öztürk arasında yaşanan şike diyalogları damgasını vurdu. 

Öztürk'ün istifaya davet ettiği Demirören'den 8-0 hatırlatması geldi. Özdemir de 2006 yılında oynanan Denizli-Fenerbahçe maçı öncesi Galatasaray tarafından verildiği öne sürülen 1 milyon doların görüldüğü davayı hatırlattı.
 
Kulüpler Birliği üyeleri ayasında sert tartışmalar yaşandı.. Toplantının ayrıntıları bugün gazetelere yansıdı. 

Tartışmaya katılan Fenerbahçe Yöneticisi Cihan Kamer de şike davasında kulüpler ile şahısların ayrı tutulması gerektiğini fikrini ortaya attı. Cihan Kamer, kulüplerin saha içi olaylara bakılarak ceza alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

8-0 POLEMİĞİ

Yıldırım Demirören'in istifasını isteyeceğini daha önce açıklayarak toplantıya giren Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün ise, "Sen bize sormadan 58. maddeyi nasıl geri çekersin Başkan? İstifa etmeni istiyorum" diyerek Demirören'e seslendiği, Demirören'in ise, "Sen tabi genel kurulda yaptığım konuşmada 8-0'ı söylememe takıldın" dediği, Öztürk tatmin olmayınca da şu şok açıklamayı yaptığı iddia edildi: "Mehmet Ali Bey (Aydınlar) bana '58. madde değişse de kaos bitmeyecek' dediği için önergeyi geri çekmeye çalıştım..Ayrıca kulüplerin Avrupa Kupaları'ndaki geleceğini bir çırpıda yok etmeniz hayret verici. Kulüpler Birliği Başkanı olarak bu görüş hiç şık olmadı" ifadesini kullandığı öğrenildi.

BU MASADAN BİRİ OLSUN

Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer'in, "Başkan bu masadan biri olsun" teklifi üzerine, "Sen başkan ol" teklifiyle yanıt aldığı, bunun üzerine, "Ben en başından beri sürecin içindeyim. Benim olmam doğru olmaz" dediği kaydedildi. "Sen düşünmüyor musun?" teklifi yapılan Yıldırım Demirören'in ise, gülmekle yetindiği bildirildi.

ŞENER TÜRKMEN'E TAKILDI

Sadri Şener'in toplantıda Orduspor Başkanı Nedim Türkmen'e de takılarak, "Adamın lafını dinlemiyorsunuz bakın sakal bırakıp geldi" dediği bunun üzerine Türkmen'in "Ben kişisel görüşlerimi açıklıyorum diye ceza alıyorum. Kenan Yaralı'ya bana saldırdığı için herhangi bir yaptırım uyguladınız mı! Bu nasıl vakıf?" dediği, Demirören'in ise, "Senin için özür mesajı çektirdim" dediği bunun üzerine Türkmen'in, "Bana özür mesajı gelmedi. Kamuoyu önünde özür dilesin. Ben yasal haklarımı arıyorum" dediği ifade edildi.

GALATASARAY'A LAF SÖYLERSENİZ

Nihat Özdemir'in, Galatasaray Asbaşkanı'na "Eğer futbolda geçmişte bir şeyler olmuşsa, herkes yapmıştır. Temiz kulüp yoktur" diye çıkıştığı öğrendi. Bunun üzerine Adnan Öztürk'ün, "Siz bilinçli olarak Galatasaray'ı bu kaos ortamına sokmak istiyorsunuz. Galatasaray'a bir laf söylerseniz karşılığını iki katı kalırsınız" yanıtını verdiği öğrenildi.

DAVANIZ DEVAM EDİYOR ADNAN BEY

Özdemir'in, Adnan Öztürk'e hitaben yaptığı konuşmada, "Biz sizi bu işin içine çekmeye çalışmıyoruz. 1 milyon doların nereye gittiğiyle ilgili davanız Çağlayan Adliyesi'nde devam ediyor Adnan Bey! Orada Denizlispor-Fenerbahçe maçı (2005-2006 sezonunun son haftasında Fenerbahçe'nin rakibiyle 1-1 berabere kalıp şampiyonluğu kaybettiği maç) seyredilecek. Ayrıca Amrabat'la ilgili transfer girişiminiz ve Yiğit Gökoğlan, Necati Ateş transferlerinizle ilgili gidip Etik Kurulu'na ifade vereceksiniz" dediği öğrenildi.