BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  GÜNCEL

Şike çantasında 300 bin dolar varmış

Menajer Akbaba, para dolu çantayı transfer için almış

Abone ol

Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Menajer Fatih Akbaba, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı'dan aldığı ve fiziki takipte fotoğraflanan çantada para olduğunu kabul eden Akbaba'nın bu parayı transfer için aldığını söylediği öğrenildi.

Akbaba ifadesinde, transfer gerçekleşmeyince parayı iade ettiğini belirtti.Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan Akbaba, öğleden sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Soruşturma savcısı Mehmet Berk tarafından sorgulanan Akbaba'nın suçlamaları reddettiği öğrenildi. Akbaba'nın Eskişehir-Trabzonspor maçı için Eskişehir'e teşvik primi verildiği iddialarını da reddettiği ifade edildi.

Sivasspor - Fenerbahçe maçı için teşvik primi verildiği yönündeki iddiaları kabul etmeyen Akbaba'nın, "Benim böyle bir bilgim yok. Sivasspor'dan bir kişi ile irtibatım tespit edilsin bütün suçlamaları kabul ediyorum." dediği ifade edildi.

"O ÇANTADA 300 BİN DOLAR VARDI"

Akbaba'ya soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kıratlı ile fiziki takipte çekilen ve Kıratlı'nın kendisine çanta verdiği fotoğraflarının da gösterildiği öğrenildi. Çantada para olup olmadığı sorulan Akbaba'nın çanta içinde para olduğunu kabul ettiği öğrenildi. Akbaba'nın "Çantada 300 bin dolar vardı. Ben bu parayı Eskişehirli futbolcu Alper Potuk'un transferi için aldım. Fenerbahçe'ye transfer olacaktı ama sonra transfer gerçekleşmedi. Ben de parayı Kıratlı'ya geri verdim." şeklinde ifade verdiği kaydedildi.

Soruşturma savcısı Mehmet Berk tarafından sorgulanan Akbaba, ifadesinin ardından adli kontrol talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Akbaba, yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bıkarıldı.