BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.464,92
HABER /  GÜNCEL

Türkiye şehitlerini uğurluyor!

Siirt'in Pervari ilçesinde helikopter kazasında şehit olan 17 askerimiz son yolculuklarına uğurlanıyor.

Abone ol

Siirt’te düşen helikopterde şehit olan ve ‘Dadaşlar timi’ olarak adlandırılan Jandarma Özel Harekat mensubu 17 asker için Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Törenin ardından şehitler kendilerine refakat eden yakınlarıyla birlikte uçakla memleketlerine uğurlandı..

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, milletvekilleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ile şehitlerin yakınları katıldı.

Törende şehit yakınları gözyaşlarına boğlurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ile bakanlar aileleri teselli etmeye çalıştı.

ERDOĞAN'IN GÖZLERİ DOLDU

Şehitlerin cenazeleri silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirilip, burada hazırlanan katafalklara konuldu. Cenazalerin taşınması sırasında şehit yakınları gözyaşları akıtırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın duygusal anlar yaşadığı ve gözlerinin dolduğu görüldü.

1.20121112090401.jpg

DUALARLA UĞURLANDILAR

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunduğu törende daha sonra dualar edildi. Yaklaşık 1 saat süren törenin ardından şehitlerin Türk bayraklarına sarılı tabutları Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 5 ayrı Casa tipi uçağa konulup, toprağa verilmek üzere memleketlerine götürüldü.

Bu sırada törende bulunan aralarında şehit yakınlarının bulunduğu bir grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlar attı. Slogan atan grup içinde bulunanların bir kısmının da , "Çözün artık bu işleri" diye bağırdığı duyuldu.

ŞEHİTLERİN bir kısmı toprağa verildi, bir kısmı bugün ebedi yolculuğa uğurlanacak...

ŞEHİTLER BABA EVİNDE... DİĞER SAYFADA
[PAGE]ŞEHİTLERE BABA EVİNDE VEDA

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan, memleketi Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde toprağa verildi.

murat-yildizhan.jpg

Diyarbakır Havaalanı'nda düzenlenen törenin ardından Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan'ın (25) naaşı, ambulansla Diyarbakır'dan Çermik ilçesine bağlı Başarı köyüne getirildi. Cenazenin köye getirilişi sırasında şehidin yakınları ve köy meydanında toplanan kadınlar Kürtçe ağıtlar yaktı. Köy meydanındaki evlere Türk bayrağı asıldığı gözlendi.

Köy meydanında düzenlenen törene; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, AK Parti İl Başkanı Halit Advan, askeri erkan, kurum müdürleri, şehidin yakınları ve köylüler katıldı.

Yağmur altında yapılan törende cenaze namazı kılındı, daha sonra şehidin naaşı köy mezarlığında dualarla defnedildi.

Bu arada Bakan Eker ve beraberindekiler şehidin yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu.

Öte yandan şehit Yıldızhan'ın, 4 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olduğu, geçen yıl Firdevs Yıldızhan ile evlendiği ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.

ÖMER BÜYÜKKÖSE- KAHRAMANMARAŞ

HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

ÖMER BÜYÜKKÖSE- KAHRAMANMARAŞ

Siirt’in Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 17 askerden Uzman Çavuş Ömer Büyükköse (23) memleketi Kahramanmaraş’ta ebediyete uğurlandı.

yureklere-ates-dustu-2781581.jpeg

Diyarbakır’daki törenin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri uçakla Kahramanmaraş Havaalanına getirilen şehidin naaşı, buradan alınarak kortej eşliğinde ulu camiye getirildi.

ÖMER CANIN ÇOK YANDI MI?

Şehidin getirilişi esnasında nişanlısı Kübra Baysal gözyaşlarına boğuldu.

Tabutun arkasından yürüyen Baysal, “Ömer canın çok yandı mı?” diye ağıtlar yaktı.

Daha sonra askerlerin omuzlarında taşınan şehidin albayrağa sarılı naşı musalla taşına kondu. Ağıtlarını burada da sürdüren Baysal’ın gözyaşları yağmur damlalarına karışırken, acılı kızı Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher teselli etti.

Törende konuşan Gevher, Türkiye’nin her yerinde yaşanan acıyı dile getirerek, “Üzüntümüz çok büyüktür. Çünkü 17 tane yetişmiş din, vatan, millet, hürriyet için zulme karşı durmak için bütün güçlerini sarfeden, yetişen, yetiştirilen 17 evladımızı kaybettik. Üzüntülüyüz.” dedi.

20 GÜN SONRA DÜĞÜNÜ VARDI

Şehidin 20 gün sonra dünya evine gireceğini ve vuslata ereceğini anımsatan Gevher, 20 gün sonra düğün yapacaktı. Şeb-i Aruz olacaktı. Kavuşacaklardı. Anne babası gitmiş evlerini düzmüş idi, örfümüz geleneğimiz üzere. Ancak Mevla nasip etmedi. Fakat şehidimizin değerli nişanlısı, değerli anne, değerli baba şunu iyi bilin. Şehidimize öyle bir mekan hazırlandı ki bu mekanı dünyadaki bütün imkanlarla süslemeye kalksanız, asla başaramazsınız. Onlar, erdi uzmandı ama şu anda şereflerin, rütbelerin en yücesine ulaştı bu bizi sevindiriyor.” diye konuştu.

Şehit Uzman Çavuş Büyükköse, ikindi namazına müteakip Müftü Gevher’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şeyh Adil Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehit Babası Süleyman Büyükköse’nin metanetli duruş sergilediği, Anne Nurgül Büyükköse’nin ise oğlunun fotoğraflarını öptüğü törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Adana Jandarma Bölge Komutanı Hamza Celepoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Emniyet Müdürü Metin Aşık, bürokratlar, siyasiler ve askeri erkan ile yüzler ce vatandaş katıldı.

Törene katılan vatandaşlar, teröre lanet yağdırarak, terörist başı Apo aleyhinde sloganlar attılar.

ERSAN YENİCİ: KIRKLARELİ

[PAGE]

ERSAN YENİCİ: KIRKLARELİ

Pervari'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici 'nin (29) cenazesi, bugün memleketi Kırklareli 'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilek.

CHP Kırklareli milletvekilleri Turgut Dibek, Mehmet Siyam Kesimoğlu ile Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Yenici ailesinin Babaeski Kuleli köyündeki evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

İKİ KIZI GERİDE KALDI

Acı haberin ardından şehidin Siirt'te bulunan eşi Simge Yenici de çocukları 6 aylık Cemre Hüma ve 3 yaşındaki Zeynep Dora ile şehit eşinin memleketine geldi. Acılı aileyi yakınları teskin etmeye çalışıyor.

Bu arada, uçakla Çorlu Havaalanı'na getirilecek olan şehit üsteğmen Yenici'nin naaşının, Babaeski Devlet Hastanesi morguna götürüleceği ve bugün düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

VEDAT AVCI:DENİZLİ

Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı 'nın cenazesi, Denizli 'ye getirildi.

Uçakla Çardak Havaalanı'na getirilen şehit Astsubay Üstçavuş Vedat Avcı'nın naaşı, askeri yetkililer tarafından karayolu ile Tümgeneral İlhan Özcan Kışlası'ndaki askeri hastane morguna kaldırıldı. Cenazeye havaalanından karayolu ile Denizli'ye getirilişi sırasında, şehit Avcı'nın ailesi ile vatandaşlar araç konvoyuyla eşlik ettik.

Şehit Avcı'nın cenazesinin bugün Delikliçınar Yeni Cami'de öğle vakti düzenlenecek cenaze töreninin ardından Asri Mezarlık Şehitliği'nde toprağa verileceği belirtildi.

Bu arada Denizli'nin Hacıkaplanlar Mahallesi'nde oturan şehit astsubay Vedat Avcı'nın annesinin evinde hüzünlü bekleyiş sürüyor. Şehit Avcı'nın annesi ve yakınları, taziyeleri kabul ediyor.

MESUT ŞEKER: KONYA AKŞEHİR

[PAGE]

MESUT ŞEKER: KONYA AKŞEHİR
VASİYETİ GEREĞİ BABASINI YANINA GÖMÜLECEK

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker 'in (32) naaşı, memleketi Konya 'nın Akşehir ilçesine getirildi.

Şehit Şeker'in askeri uçakla Konya Havaalanı'na getirildikten sonra ambulansa konulan cenazesi, Akşehir ilçesine ulaştı. Şehit Şeker'in naaşı, getirildiği Akşehir Devlet Hastanesi önünde Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Ali İhsan İmre, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ile askeri yetkililer, Mesut Şeker'in annesi Ayşe Konuk ve çok sayıda yakını tarafından karşılandı.

Bu sırada fenalaşan şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin cenazesi, vasiyeti üzerine ilçeye bağlı Reis beldesi mezarlığındaki babasının mezarının yanına defnedileceği öğrenildi.

ANIL BARIŞ ÇETİN: MANİSA TURGUTLU

Siirt'in Pervari İlçesi kırsalında askeri sevkıyat sırasında helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Anıl Barış Çetin'in cenazesi Turgutlu'ya getirildi.

Şehit Pilot Yüzbaşı Çetin'in cenazesi Diyarbakır'da yapılan törenin ardından havayoluyla getirildiği İzmir Menderes Havaalanı'ndan yakınları ve askeri erkan tarafından karşılanarak karayolu ile Turgutlu'ya ulaştırıldı.

Şehidin naaşı Turgutlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı sırada akrabalarından fenalık geçirenler oldu.

Cenazeyi karşılayanlar, Şehidin naaşı morga götürüldükten sonra baba evinde taziyede bulundu.

Şehit Çetin'in cenazesi bugün Turgutlu Pazar Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından belediye şehitliğinde toprağa verilecek.