BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.478,64
HABER /  GÜNCEL

Sigortalı direkten döndü!

Eczacılar sigortalıyı öldürecek bir karar vermiş ve protokolü feshetmişti. Ama nihayet müjdeli haber geldi.

Abone ol

Eczacılarla Sosyal Güvenlik Kurumu arasındaki kriz tatlıya bağlandı. Artık poliklinik ücretleri hastaneye ödenecek ve sigortalı istediği eczaneden ilacını alabilecek.

Türk Eczacıları Birliği'nden tüm sigortalıların serbest eczanelerden ilaç almasını sağlayan, “İlaç Alım Protokolü”nü feshettiklerini açıklamıştı. Yani 2 Şubat'a kadar anlaşma sağlanmasa tüm sigortalılar ilaçlarını parayla alacaktı. 

Bugün bir araya gelen taraflar kavgayı bitirdi, anlaşma sağladı, milyonlarca sigortalının gergin bekleyişi sona erdi.

POLİKLİNİK ÜCRETLERİNİ HASTANELER ALACAK

Yeni anlaşmaya göre SGK, eczanelerin ıskonto oranlarında eczaneler lehine bir iyileştirme yapmayı kabul etti. Ayrıca poliklinik muayene ücretini tahsil etmek istemeyen eczanelere orta yol bulundu. Özel hastanelerin 10 TL’lik muayene ücretini eczaneler değil, direkt hastaneler hastadan tahsil edecek. Eczaneler sadece devlet ve üniversite hastanelerinin sırasıyla 3 ve 6 TL’lik muayene ücretlerini hastadan alacak.

 

SİGORTALI İSTEDİKLERİ ECZANEDEN İLAÇLARINI ALABİLECEK

Uzlaşma çerçevesinde önümüzdeki günlerde SGK ile TEB arasında ilaç alımına ilişkin yeni bir protokol imzalanacak. Türkiye genelindeki 22 bin 500 eczacı bu protokole dahil olacak. Eczaneler, protokol karşılığında TEB’e 500’er TL para ödeyecek. Sigortalılar da anlaşma sayesinde istedikleri eczaneden ilaçlarını alabilecekler.