BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,72
ALTIN 2.428,91
HABER /  GÜNCEL

Okulda dedikodu sürgünü

Okul müdürü ile öğretmen arasında aşk dedikodusu çıktı. Müfettişler birşey bulamadı ama sürgün kararı geldi.

Abone ol

Adapazarı Fatih ilköğretim Okulu’nda, öğrenci velileri tarafından aralarında ilişki olduğu iddiasıyla şikayet edilen ve ikisi de evli olan okul müdürü Hasan Gazi Uğur ile okulda görevli öğretmen Ç.Z., Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin verdiği ‘Yer değiştirmeleri uygundur’ yönündeki rapor üzerine başka okullara gönderildi.

Adapazarı'nda bulunan Fatih ilköğretim Okulu Müdürü Hasan Gazi Uğur (52) ile okulda öğretmenlik yapan Ç.Z. (35) arasında ilişki olduğunu öne süren ögrenci velileri, Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı teftiş kurulu yaptığı araştırmada ikisi de evli olan müdür ve öğretmen hakkındaki iddiaları doğrulayacak bilgilere ulaşmadı. Bunun üzerine öğrenci velileri bakanlığa şikayette bulununca Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen iki müfettiş okulda bir hafta inceleme yaptı. Bu arada okul müdürü Hasan Gazi Uğur kendi isteğiyle görevden ayrıldı.

İnceleme sırasında okulda öğrenci velileri ile görüşüp okuldaki tüm hesapları da inceleyen müfettişler tarafından hazırlanan rapor geçtiğimiz günlerde Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildi. Bakanlık müfettişleri okul müdürünün kusurlu olduğunu beliterek, öğretmen kadrosuna indirilerek başka okula atanması yönünde rapor düzenledi. Bunun üzerine okul müdürü 24 yıllık eğitimci Hasan Gazi Uğur Adapazarı Dernekkırı Mehmetçik İlkögretim Okulu’na, öğretmen Ç.Z. ile Van Mahallesi’ndeki ilkögretim okuluna atandı.