BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  GÜNCEL

Sigara yasağının süresi uzatılsın

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, 19 Temmuz'da başlayacak sigara yasağına tepki koydu.

Abone ol

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 19 Temmuzda sigara yasağının kapsamının genişletileceğini hatırlatarak, ''kahve, lokanta ve turizm işletmeleri için bir orta yol bulununcaya kadar'' sürenin uzatılmasını istedi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, küresel kriz nedeniyle işletmelerin çıkmaza girdiğini, işsizliğin rekor kırdığını ve esnaf kesiminin ayakta durmakta zorlandığını ifade etti.

Böyle bir ortamda sigara yasağının kapsamının genişletilmesinin esnafı olumsuz etkileyeceğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

''19 Temmuzda yürürlüğe girecek olan sigara yasağı ile pek çok esnaf ve küçük işletme zor durumda kalacak, kepenk kapatmalar hızlanacaktır. Halkımızın, özellikle gençlerimizin sağlığının korunmasını ihmal etmeden bir orta yol bulunmalı, acilen geçiş süreci uzatılmalı. İşletmelerin düşük faizli kredilerle desteklenerek havalandırma sistemlerini güçlendirmeleri ve özel bölümler oluşturmaları sağlanarak yasağın olumsuz etkileri en aza indirilmelidir.''