BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,00
ALTIN 2.496,97
HABER /  GÜNCEL

Siemens'ten Üçüncü Kuşak şov

Tayvanlı BenQ firmasının Siemens'in cep telefonu birimini satın almasının ardından, pazara yakında çıkarılacak olan Üçüncü Kuşak destekli üç yeni model telefon tanıtıldı

Abone ol

Üç ay önce Siemens'in cep telefonu biriminin Tayvanlı BenQ tarafından satın alınmasının ardından yeni bir yapılanma yoluna giren şirket, yine Siemens markasıyla piyasaya çıkaracağı üç yeni model cep telefonunu Torino'da düzenlediği toplantıda tanıttı. Telefonların ortak özelliği, hızlı ve görüntülü iletişim olarak bilinen Üçüncü Kuşak (3G) teknolojiyi destekliyor olması.

1 Ekim'de gerçekleşecek resmi birleşmenin ardından kurulacak yeni şirket ile yoluna devam edecek olan operasyonun Başkanı Jerry Wang, yakında art arda çıkaracakları yeni nesil teknoloji destekli ürünlerle pazarda etkili ve iddialı bir oyuncu olacaklarını söyledi. Türkiye'nin kendileri için en önemli pazarlar listesinde olduğunu belirten Wang, Türkiye'de Nokia'nın yüzde 65'e yakın pazar payı olduğunu hatırlattığımızda, 'Herhangi bir ülkede yüzde 40'ı aşan pazar payı varsa, o ülkede tekel var demektir. Bunu kırmak için elimizden geleni yapacağız. Yeni ürünlerimizin ardından bunu göreceksiniz' dedi.

Kamera destekli cep'ler

Tanıtılan yeni model ürünlerden SG75, 1.3 megapiksel kamera destekli bir telefon ve yüksek hızda internet bağlantısı özelliğine sahip. Bir diğer 1.3 megapiksel kameralı cep telefonu olan SFG75 modeli, flash özelliğine sahip olmasının yanı sıra MP3 formatında şarkıların da çalınabilmesini destekliyor. Firmanın tanıttığı son model olan SXG75 ise, 2 megapiksel kamera teknolojisini destekliyor. FM radyo, MP3 çalar, video oynatıcı gibi eğlence ve multimedya uygulamaların da yer aldığı telefon, 2 inch boyutunda geniş ekrana sahip. Cihazda ayrıca yerleşik olarak konum belirleme uygulaması yer alıyor ve mobil platformda yol haritaları izlenebiliyor. Yeni modellerden SXG75 ekim ayında, SG75 ve SFG75 ise kasım ayında piyasaya çıkarılacak.

Kyanak: