BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.294,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şiddet gören kadınlar meslek sahibi olacak

İş garantili olarak açılan Aşçı Yardımcılığı Meslek Eğitim Kursu’nu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerlere sertifikaları verildi.

Abone ol

Antalya’da ikamet eden, suçtan zarar görmüş şiddet mağduru kadınların sosyal ve kültürel yaşama entegre olabilmeleri, ekonomik özgürlüklerini kazanabilmeleri ve çocuklarıyla daha kaliteli bir yaşam sürmelerine imkan sağlamak amacıyla “Yaşamak İçin Bir Nefes” projesi kapsamında eğitim alan kadınlar sertifika almaya hak kazandı. İş garantili olarak açılan Aşçı Yardımcılığı Meslek Eğitim Kursu’nu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerlere sertifikaları verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ortaklığında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde şiddet mağduru kadınların topluma kazandırılması amacıyla imzalanan protokol ile başlatılan “Yaşamak İçin Bir Nefes” projesi meyvelerini veriyor. Proje kapsamında Aşçı Yardımcılığı Meslek Eğitim Kursu ve diğer destekleyici kurslar olan Hijyen, Uygulamalı Girişimcilik Kursu ve İş Güvenliği Kursuna katılan ve başarılı olan kadınlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Tugay ve Garnizon Komutanı Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Sezai Özkurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat ve kadın kursiyerler katıldı. 

Kadına şiddet her yerde 

Kadına karşı şiddetin dünyanın her noktasında devam ettiğini belirten Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Kadına karşı şiddet keşke hiç olmasa. Maalesef sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde kadına şiddeti görüyoruz. Bu projeyle şiddete maruz kalmış kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmesi meslek sahibi olabilmeleri özgüvenlerini tekrar kazanabilmeleri için önemli bir proje olmuş” diye konuştu. Projeye desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e de teşekkür eden Vali Karaloğlu  “Büyükşehir Belediyemiz bu tip sosyal projelerde gerçekten bizim kurumlarımız tarafından giden bugüne kadar hiçbir projeyi geri çevirmedi. Hep destek oldular. Sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu

Şeref duyuyoruz

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu projenin içerisinde çözüm ortağı olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Türel, şöyle konuştu; “Çözüm ortağı ve proje ortağı olarak bulunmak bizim için büyük bir şereftir. Sayın başsavcımız göreve geldikten sonra kendi görevlerinin dışında sosyal anlayışla hareket eden birçok adım attı. Bu sosyal projeler kapsamında kendilerinin önderliğinde geçtiğimiz sene bu projenin çalışmalarını başlattık ve  protokol imzaladık. Bugüne kadar gerçekten son derece önemli çalışmalar yapıldı. Şu ana kadar Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde 141 mahkûm arkadaşımız, vatandaşımız görev yapmış. Ve şu anda da görev yapmakta olan arkadaşlarımız var. Bu belediyemizin hizmetlerinin daha verimli yürütülmesi adına son derece önemli. Sosyal belediyecilik anlayışı çok büyük önem taşıyor. Bizi bu hayırlı ve güzel projede vesile kılan öncelikle Sayın Valimize, Başsavcımıza teşekkür ediyoruz. Sayın Dışişleri Bakanımızın da bu projenin bir tarafı olması hususundaki iradesi bizim asli görevlerimizin dışında insani görevlerimiz açısından da önem arz ediyor. Projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün kursiyerlerimize dağıtacağımız mezuniyet belgelerinin hayırlı olmasını diliyorum”

Gerekli yardımlar yapıldı 

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise konuşmasında; Meslek eğitim kursu sırasında ekonomik ve sosyal açıdan zorluk yaşayan kadınlara Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli sosyal yardımları yaptığını ifade etti.