BIST 10.075
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,42
HABER /  GÜNCEL

Sıcaklık 12 derece düşecek! SON DAKİKA

Türkiye'nin büyük bir bölümünü etkisini alan yağışlı hava nedeniyle, sıcaklıklar 12 derece azalacak.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI 12 DERECE DÜŞECEK


Hava sıcaklığı iç ve güney kesimlerde 4 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle batı ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

SU BASKINI UYARISI

Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 

KISA SÜRELİ FIRTINALARA DİKKAT

Rüzgarın; Akdeniz kıyıları, doğu bölgeler ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımında aksamalar, çatı uçması, vb) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.