BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sibel Kalaycıyı kaybettik

Gazeteci – Gerçek Gündem.com Yazarı Sibel Kalaycı (34) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Abone ol

Gazeteci – Gerçek Gündem.com Yazarı Sibel Kalaycı (34) tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşama veda etti.
Kalaycı, 3 Şubat 2009 tarihli son yazısında Nazım Hikmet’in bir şiirine yer vermişti. Kalaycı’nın seçtiği şiirde “nasıl ve nerede olursak olalım hiç ölünmeyecekmiş gibi yaşanacak...” dizeleri yer alıyordu.

Kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Gazeteci – Gerçek Gündem.com Yazarı Sibel Kalaycı, bir süredir tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde cumartesi gecesi saat 23.00’te hayata gözlerini yumdu.

Sekiz yıl önce yakalandığı kanser hastalığına karşı verdiği mücadeleyi ‘’Kansere Gülümsemek” adlı kitabında anlatan Kalaycı, mesleğe ANKA Ajansı’nda "Sağlık Muhabiri" olarak başlamıştı.

Hastalığı dolayısıyla 2002 yılında ‘’malülen” emekli olan Kalaycı, emekli olma sürecinde yaşadığı bürokratik engelleri de haber haline getirerek Türkiye’nin gündemine taşımıştı.

Yaklaşık beş yıl önce emekli olan Kalaycı, 2006 yılının ortalarında mesleğe yeniden döndü. Gerçek Gündem.com sitesinin kurulmasıyla birlikte yazılarına başlayan Sibel Kalaycı, kanser hastalarıyla deneyimlerini paylaşıyor, onlara yol gösteriyordu.

Yaşadığı tedavi sürecini ve başından geçenleri anlattığı yazıları büyük ilgi gören Sibel Kalaycı, son yazısını ise 3 Şubat 2009’da kaleme aldı. Kalaycı, “Kelin keli yetmezse?” başlıklı yazısında yine günlük deneyimlerini paylaştı. Yazısını Nazım Hikmet’in bir şiiriyle bitiren Kalaycı “nasıl ve nerede olursak olalım, hiç ölünmeyecekmiş gibi yaşanacak...” dizelerini ise ‘’siyah harflerle” dikkat çekici hale getirdi.