BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Shevchenko milli takımı bırakıyor

16 yıllık milli takım kariyerinde 48 gol kaydeden Ukraynalı yıldız milli takımı bırakacağını açıkladı. Shevchenko, milli takım formasıyla ilk golünü Türkiye'ye son golünü de İsveç'e atmıştı.

Abone ol

Ukrayna'nın yıldızı Andriy Shevchenko, ülkesinin Euro 2012'de grup aşamasında elenmesinin ardından milli takımı bırakacağını açıkladı.

35 yaşındaki golcü, salı günü ülkesi için İngiltere karşısında sonradan oyuna girerek 111. milli maça çıkmıştı.

Shevchenko ülkesinin 2006 Dünya Kupası finallerinde çeyrek final başarısında takımın kaptanlığını yapmış, 2004'te de Avrupa'da yılın futbolcusu seçilmişti.

Ukraynalı yıldız için milli takıma veda için özel bir maç düzenlenmesi bekleniyor.

Milli forma altında çıktığı 111 maçta 48 gol atan Ukraynalı yıldız ilk golünü Türkiye'ye karşı 1996'da, son golünü de Euro 2012'de İsveç'e karşı atmıştı.

Kulüp düzeyinde ise 2003'te Milan'la Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Shevchenko kupayı getiren penaltıyı kaydetmiş, kendi ülkesinin yanısıra İtalya ve İngiltere'de kupa ve madalyalar kazanmıştı.

29 yaşında Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğü sırasında Chelsea'yle yaklaşaık 30 milyon sterlinlik sözleşme imzalayan Shevchenko verimsiz geçen iki yılın ardından Milan'a, oradan da Dinemo Kiev'e dönmüştü.

Shevchenko'nun Kiev'deki sözlemesi gelecek ay doluyor ve Ukraynalı yıldızın Amerikan Futbol Ligi'ne transfer olacağı yolunda söylentiler de var.

Golcü yıldız, İngiltere'ye 1-0 yenildikleri maçtan sonra yaptığı açıklamada, herkesin futbolu bırakma zamanının bir gün geleceğini kaydederek, ''taraftarlar ve ailesi için bir veda karşılaşmasında oynamak istediğini'' vurguladı.