BIST 10.029
DOLAR 32,38
EURO 34,83
ALTIN 2.397,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

SGK'dan Kilisli muhasebecilere eğitim

Sosyal Güvenlik Kurumu Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, tarafından kentte görev yapan Muhasebeciler Odası üyelerine seminer verdi.

Abone ol

SGK İl Müdürlüğü'nde yapılan seminerde bir konuşma yapan SGK Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, 5510 sayılı yasa yürürlüğe girmesi münasebetiyle daha önce yine bir araya gelerek eğitim programları düzenlediklerini belirterek, "Hem kurum personelimize hem de meslek odalarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza, kurumumuz mevzuatı ile ilgili eğitim ve seminerler düzenlenmek üzere binamızın tadilatından sonra eğitim salonumuz dizayn edilerek, hizmete açılmış bulunmaktadır. Bugün başlayacak olan eğitimimiz hafta boyunca günde iki saat olmak üzere devam edecektir.

Önümüzdeki dönemlerde ise müşterek olarak belirleyeceğimiz yine mevzuata yönelik gündemlerimizle her ay bir günde iki saatlik oturumla çalışmalarımız devam edecektir. Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Reformu ile birlikte ülkemizde insan odaklı ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi yürürlüğe girmiş ve sistem artık tüm kesimleri kucaklamıştır. Ancak sistemin sürdürülebilir olabilmesi için kayıt dışılığın bitirilmesi ve ekonomik alt yapının tamamlanması gerekmektedir. Yine kayıt dışılığın bitirilebilmesi ve kayıtlı istihdamın arttırılması bizlerin, yani, işçilerin, işverenlerin, kamu yöneticilerinin, sivil toplum kuruluşlarının, sendikalarının, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının hep birlikte ve fikir birliği içinde çalışmamıza bağlıdır. Kayıt dışı istihdamın konusu bilindiği gibi ülkemizde Gayri Safi Milli Hasılanın yüzde 50'sinden fazlasını kapsamaktadır.

Taktir edersiniz ki bu çok büyük bir kayıptır. Burada en önemli sorun kayıt dışı ile kayıtlı istihdam arasındaki adaletsizliktir. Bu amaçla bütün Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de kayıt dışı istihdamın önlenmesi için hep birlikte halkın ve sosyal tarafların bilinçlenmesi için faaliyetlerimiz devam edecektir. Değerli arkadaşlar ben sizlere ve basın mensuplarımıza İl Müdürlüğümüzün hizmet standartları tablomuzu da açıklayarak hizmetlerimizi taahhüt ettiğimiz zaman dilimi içinde bitireceğimizi de sizin nezdinizde kamuoyuna duyuruyorum.

Son günlerde bazı kişilerin iş takibi yapma adına vatandaşlardan para aldıkları duyumları almaktayız. Bu konu ile ilgili yasal işlem yapılabilmesi için yasal olmayan iş takipçilerinin Emniyet Müdürlüğüne, Cumhuriyet Savcılığına veya İl Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın işlerinin takipçisi tüm personelimizle birlikte her zaman bizler olacağız."