BIST 9.765
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,93
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

SGK'dan emekli maaşlarına açıklama

Emekli maaşların eksik yatırıldığı iddiasıyla Elazığ'da açılan dava emeklileri heyecanlandırdı. SGK ise davanın temyiz aşamasında olduğunu duyurdu.

Abone ol
Emekli maaşlarının eksik yatırıldığı iddiasıyla ilgili olarak Yargıtay'ın verdiği "Emekli maaşları yeniden hesaplanması" ifadesi Elazığ'da mahkemeye taşındı. Mahkemenin, maaşların eksik yatırıldığına ilişkin verdiği karar sonrası SGK'dan açıklama geldi. SGK, yaklaşık 9 milyon emekliyi ilgilendiren mahkeme kararının temyiz edildiği duyuruldu.

SGK Başkanlığı, emekli aylıklarının hatalı hesaplandığı yönünde kesinleşmiş bir yargı kararının bulunmadığını duyurdu.
 
SGK Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı yazılı basın kuruluşlarında, "Emekli Maaşları Eksik Yatmış, Yargıtay: Emekli Maaşları Yeniden Hesaplanmalı" ifadesi ile "Elazığ'da dava açan bir emeklinin davayı kazandığı ve kararın da Yargıtay tarafından onandığı ve emeklilerin aylıklarında hatalı hesaplama olduğu" ifadesinin yer aldığı haberlerin gerçekle örtüşmediği duyuruldu.
 
Açıklamada, habere konu emeklinin 13 Ekim 2000'de emekli olduğu ve aylık hesaplama yönteminin değiştirilmesi nedeniyle, 2000 Ocak döneminden itibaren aylıklara yapılan artışları alamadığını, yapılan aylık artışlarının eksik olduğunu ve emsallerine göre maaşının az olduğunu belirterek Elazığ İş Mahkemesine kurum aleyhine dava açtığı aktarıldı.
 
Açıklamada, şunlara yer verildi:
 
"Dava yerel mahkeme tarafından bilirkişi raporu doğrultusunda emekli lehine karar verilmiştir. Yerel mahkeme kararına, esas bilirkişi raporunun incelenmesinde, raporun kanuna aykırı şekilde farklı yöntemler kullanılarak hazırlandığı anlaşıldığından, karar Kurumumuzca temyiz edilmiştir.
 
"KESİNLEŞMİŞ YARGI KARARI YOK"
 
Anlaşılacağı üzere, emekli aylıklarının hatalı hesaplandığı yönünde kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmamakta olup, dava süreci halen devam etmektedir."