BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  EKONOMİ

SGKda aylık bağlanma müjdesi

Sosyal Güvenlik Kurumu Proje Uygulama Birimi tarafından hazırlanan yazılım sayesinde aylıklar daha kısa sürede bağlanacak.

Abone ol

Başvuru süreçlerini hızlandırma ve işlemlerin hızlı bir şekilde taşra teşkilatınca gerçekleştirilmesini sağlamaya yönelik, Sosyal Güvenlik Kurumu Proje Uygulama Birimi tarafından, web tabanlı yeni bir yazılım programı hazırlandı. Yeni yazılımla hak sahiplerinin aylıkları çok daha kısa sürede bağlanacak.

Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü, 2022 aylıkları ile ilgili başvuru sürecinin kısaltılması amacıyla yaptığı düzenlemeler sayesinde başvuru sürecini 18 aydan 1 aya indirdi. Kurumun hedefi ise sürenin daha da kısaltılması. Sürecin önündeki en büyük engel ise 2022 aylıkları ile ilgili işlemlerin merkezden yürütülmesi ve halen kullanılan 2022 yazılım programının çok eski olması.

YENİ YAZILIM SÜRECİ DAHA DA KISALTACAK

Sürenin daha da kısaltılması amacıyla harekete geçen Sosyal Güvenlik Kurumu Proje Uygulama Birimi, işlemlerin hızlı bir şekilde taşra teşkilatınca gerçekleştirilmesini sağlamaya yönelik web tabanlı yeni bir yazılım programı hazırlandı. Bu yazılımın en kısa zamanda Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’nde kullanılmaya başlanması halinde, süre daha da kısaltılacak ve taşrada başlayan işlemler yine o noktada sonuçlandırılacak.

Yeni Yazılımla Gelecek Kazanımlar ve Yazılımın Özellikleri:

• Elle müdahale minimum seviyeye indirildi. Böylelikle, kullanıcı kaynaklı hatalar ve bu hataların sebep olduğu iş gücü kaybı ortadan kaldırıldı.
• Başvuru sahiplerine ait bir çok bilgi ilgili kurumlardan online olarak temin edilebilecektir;
• Kimlik paylaşım sistemi,
• Adres bilgileri,
• Sosyal güvenlik sorgulamaları
• Başvuruların internet üzerinden yapılabilmesine olanak tanıyacak yapı oluşturuldu
• Program, elektronik belge tutabilme yeteneğine sahip olduğundan dijital arşive geçilmesiyle tüm belgeler elektronik ortamda saklanabilip iletilebilecektir.