BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  GÜNCEL

SGK hizmet dökümü ve prim hesabı

SGK hizmet dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun online hizmetleri sayesinde kolayca öğrenebilirsiniz.

Abone ol
SGK prim sorgulamayla, bugüne kadar yatırılan SGK primlerini kolayca öğrenebilirsiniz! SGK'nın online hizmet ağı sayesinde, kullanıcılar 7 gün 24 saat istediği zaman bu hizmetten yararlanabilecekler. İsteyenler TC kimlik numaraları ile e-devlet'ten de öğrenebilecekler.

Son günlerde artan SGK primleriyle ilgili endişeler artıyor. Bazı işverenlerin, çalışanların SGK primleriyle ilgili haksız uygulamaları ve emeklilik işlemleri için hesaplanması gereken primler SGK'nın online sistemiyle yapılabilecek.

sgk-prim-sorgulama.jpg 
 
Daha hızlı, daha güvenli ve daha pratik bir şekilde sigorta sorgulamalarının veya resmi işlemlerinin gerçekleştirilebilmesine imkan veren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri arasında özellikle de sigortalıların, sigortalarının en güncel durumuna ilişkin olarak ayrıntılı bilgiler alabilmesini sağlayacak dijital bir hizmet sayfası bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurulduğu tarihten bu yana internet teknolojilerini aktif olarak kullanması, dijital platform üzerinde oldukça geniş bir kapsama sahip olan hizmet ağına sahip olmasına neden oluyor. İnternet üzerinde yer alan online hizmetleri ile sigorta mükelleflerine önemli kolaylıklar sağlamakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan online hizmetlerinden 7 gün 24 saat yararlanabilme işlem yapabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de vatandaşın SGK hizmet dökümü alma gibi son derece pratik bir işlemi, kurumun il ve ilçelerde bulunan binalarında uzun süre sıra bekleme ve evrak işlemleri ile boğuşmak yerine internet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için online hizmet sayfası bulunuyor.