BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

SGK hizmet dökümü nasıl alınır e devlet sorgu ekranı

SGK hizmet dökümü e devlet nasıl alınır? Çalışanlar e devlet üzerinden SGK hizmet dökümünü sorgulayabilir ve prim sayısını öğrenebilir. SGK hizmet dökümü 4a, 4b ve 4c sorgu ekranı internethaber'de.

Abone ol

SGK hizmeti dökümü nedir nasıl alınır sorusu çalışanlar tarafından merak ediliyor. E devlet üzerinden artık birçok bilgiye ulaşabiliyoruz. Bunlardan biri de SGK hizmet dökümü. SGK hizmet dökümü alınma işlemlerine gelin hep beraber bakalım

SGK hizmet dökümü; prim ve sigorta bilgilerinin bulunduğu bir belgedir. 4A, 4B ve 4C olarak üçe ayrılır. Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olanlar 4A hizmet döküm belgesi, Bağ-Kur’a bağlı olanlar 4B hizmet döküm belgesi ve Emekli Sandığı’na bağlı olanlar da 4C hizmet döküm belgesi alabilirler. 

SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak alınır. e-Devlet girişi; mobil imza, e-Devlet şifresi, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı ve E-İmza seçenekleri ile gerçekleştirilir. Kullanıcılar tarafından en çok kullanılan giriş seçeneği, e-Devlet şifresi ile giriştir. Şifreniz yoksa, en yakın PTT şubesinden 2 lira karşılığında şifre alabilirsiniz.

SGK hizmet dökümü almak isteyenler e devlet üzerinden giriş yaparak bilgilerine ulaşabilirler. Eğer e devlet şifreniz yoksa PTT'den şifre almanız gerekiyor.

e-Devlet’e girişin ardından, e-Hizmetler bağlantısı açılır. Bağlantıda yer alan kurumlar listesinden Sosyal Güvenlik Kurumu menüsüne girilir. 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü sorgulama bağlantıları ile de sorgulama yapılabilir. Kullanıcılar, SGK hizmet dökümü belgesini yazıcıdan çıktı olarak da alabilirler.  e-Devlet üzerinden kullanıcılar tarafından en fazla gerçekleştirilen işlem, SGK hizmet dökümüdür. En fazla işlem gerçekleştirilen kurumlar; Sosyal Güvenlik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı’dır.