BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.404,53
HABER /  POLİTİKA

Sezerden Bahçeliye çağrı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sürpriz çıkışına farklı bakanlar da var. DSP lideri Zeki Sezer'den ilginç bir yorum geldi.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin yetkilerinin kısılmasını da kapsayan anayasa değişikliği teklifine ilginç bir yaklaşım getirdi.

Sezer, Bahçeli'nin hedefinin AK Parti'yi sıkıştırmak olduğunu ileri sürdü. Sezer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerdeki başörtüsü düzenlemesinin de ülkede gerilime yol açtığını hatırlattı. Bu süreci durdurmaya çalıştığını anlatan Sezer, şöyle devam etti:

''O gün dinletememiştik ama bugün yeniden, göz göre göre, kör gözüm parmağına bir uygulamayı dayatmaya, ülkenin gerçek gündemini, sorunlarını bir tarafa bırakıp, sadece siyaseten birbirini yeme girişimi anlamı taşıyacak adımları atmaya gerek yoktur. Sayın Bahçeli, iyi niyetle AKP'yi sıkıştırmak amaçlı da olsa böyle bir adımın yeniden Türkiye'yi gerginliğe götüreceğini görecektir diye umuyorum.'' Sezer, anayasa değişikliği gibi girişimlerle yeni toplumsal gerilim üretmek yerine, ekonomiye yoğunlaşılmasını istedi.