BIST 10.280
DOLAR 32,24
EURO 35,20
ALTIN 2.458,62
HABER /  POLİTİKA

Sezer taraf olduğunu ilan etti

7 yıl hiç bir özel kuruluşun etkinliğine katılmadı. Resmi davetlerden bile erken ayrılırdı. Bu kuralı önceki gece bozdu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Sezer'in Kanaltürk'ün resepsiyonuna katılması konuşuluyor. Sezer üstelik o gecede tam 4 saat kaldı. Resmi davetlerde bile erken ayrılmasıyla bilinen Sezer'in bu davete katılması Milliyet yazarı Taha Akyol'un tepkisini çekti. diyen yazar, Sezer'in bu tavrını yadırgadı.

Sezer'in sadece tarafsızlığını yitirmediğini belirten yazar kadrolaşma yapdığını da öne sürdü. Akyol, "Ama Sezer'in atamalarında "liberal" olduğunu söyleyen veya geçmişte AP'de, ANAP'ta, DYP'de, siyaset yapmış bir tek isim yoktur! Bu tablo kadrolaşma değilse nedir?" diye sordu.

Taha Akyol, Sezer'in kendisiyle çeliştiğini geçmişte verdiği Anayasa kararlarını örnek gösterdi. Sezer'in 1993'te imzaladığı Anayasa kararı şöyle:

"Başbakan ve ilgili bakanlar tarafından alınan bir kararın devlet başkanınca imzalanarak biçimsel olarak tamamlanması söz konusudur. Sorumluluğunu hükümetin taşıdığı kararnameler hakkında cumhurbaşkanının uyarı ve tavsiyede bulunmaktan öte direnmesi, sistemin özelliğine ters düşer..."

Akyol, Sezer'e bir öneri de sunuyor. Görevi bittikten sonra İlhan Selçukla parti kurmasını veya CHP'nin başına geçmesini istedi.