BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,21
ALTIN 2.452,07
HABER /  GÜNCEL

Sezer ilahiyatçı polislerin peşinde

Cumhurbaşkanı Sezer, üniversite mezunlarının polis olabilmesini öngören yasayı mecburen onayladı. Ancak Sezer, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, daha önce veto ettiği, üniversite mezunlarının polis olabilmesi ve siyasi partilere hazine yardımının kısıtlanmasına ilişkin yasaları onayladı.

Ancak Sezer, ilahiyat mezunlarına da polislik yolunu açan yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. Sezer'in onayladığı yasa, üniversite mezunları arasından 10 bin polis alınmasını içeriyor.

Sezer yasayı 6 aylık eğitim süresinin yeterli olmayacağı, ayrıca ilahiyat mezunlarına polislik yolunu açacağı gerekçesiyle veto etmişti.

Ancak Meclis'te değiştirilmeden yine geçtiği için onaylamak zorunda kalan Sezer yasanın iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıkladı.

Sezer'in onayladığı diğer yasa ise, ANAP ve SHP'nin hazine yardımı almasını engelliyor. Buna göre 3 milletvekili olan partilere hazine yardımı yapılmayacak. Yardım için seçimlerde en az yüzde 7 oy alması gerekecek.

Kaynak: www.sabah.com.tr