BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.397,63
HABER /  GÜNCEL

Sezer barajın düşürülmesini istedi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yüzde 10 olarak uygulanan seçim barajının çok yüksek olduğunu belirterek, bunun yüzde 7’ye düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın,SHP milletvekilleri Hakkı Akalın, Züheyir Amber, Ersoy Bulut ve Mustafa Sayar’la birlikte dün gazetecilerle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi.

Karayalçın, geçtiğimiz hafta görüştüğü Cumhurbaşkanı Sezer’in, yüzde 10’luk seçim barajının yüksekliğinden yakındığını anlattı. Karayalçın, ‘Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştük. Cumhurbaşkanı da yüzde 10’luk barajın yüksek olduğunu ancak yüzde 5’in de düşük olduğunu belirtiliyor. Doğrusunun bu ikisinin ortası olan yüzde 7 olabileceğini söyledi’ dedi.

İTTİFAKA İZİN

Türkiye’de siyaset alanının Avrupa’daki siyaset alanıyla uyumlu hale getirilmesi için yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Karayalçın, bunun için üç temel düzenlemeye ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Karayalçın, bu değişiklik taleplerini ‘1- Seçim barajı düşürülmeli, 2- Siyasi partiler demokratikleştirilmeli, 3- Partiler arası seçim ittifakı hukukileştirilmeli’ diye açıkladı.

YARDIM HAKKIMIZ

Karayalçın, SHP’ye yeni milletvekili katılımı beklediklerini de belirterek, 3 ila 10 arası milletvekiline sahip olan partilere Hazine yardımının engellenmesi konusunda AKP ve CHP’yi eleştirdi. Karayalçın, yardımın verilmemesi halinde yargı yoluna gideceklerini söyledi. SHP’nin 25-26 Haziran’da 2’nci büyük kongresini yapacağını söyleyen Karayalçın, partinin adının SODEP olarak değiştirilmesi olasılığının bulunduğunu söyledi.

Haber: Şaban Sevinç
Kaynak: www.hurriyetim.com