BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,73
HABER /  GÜNCEL

Şeytanın önde gideni Rooney (video)

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Manchester United, deplasmanda Alman temsilcisi Schalke'yi konuk etti.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Manchester United, deplasmanda Alman ekibi Schalke'ye konuk oldu. Karşılaşmada Manchester United'a galibiyeti getiren golleri 67. dakikada Ryan Giggs ve 70. dakikada Wayne Rooey kaydetti.

Veltins Arena'da oynanan karşılaşmayı Mancheter United 2-0 kazanarak rövanş için önemli bir avantaj elde etti ve İngiltere'nin Wembley Stadı'nda oynanacak final maçı için büyük bir avantaj elde etti.

Final maçı için büyük bir avantaj yakalayan 'Kırmızı Şeytanlar' böylelikle tarihinde Alman ekiplerini eleyememe istatistiğini de bir anlamda yıkmış oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalinde Schalke ile Mancester United'ı bir kez daha karşı karşıya getirecek rövanş maçı 4 Mayıs tarihinde Manchester ekibinin sahası Old Trafford'da karşı karşıya gelecek. Yarı finalin bir diğer karşılaşmasında ise iki İspanyol ekibi Real Madrid ve Barcelona Çarşamba günü TSİ 21:45'te karşı karşıya gelecek.

Avrupa'nın en büyüğünü belirleyecek final karşılaşması ise 28 Mayıs tarihinde İngilizlerin ünlü Wembley Stadı'nda oynanacak.

SAHNEDE YİNE ROONEY

Manchester United'ın süper yıldızı Wayne Rooney, Schalke karşısında taraflı tarafsız herkesin gözünde maçın adamı oldu. Yıldız futbolcu karşıklaşmanın iki yarısında da rakip savunmaya zor anlar yaşatırken 67. dakikada Giggs'e gol pasını veren isim olarak Alman ekibinin kilidini açan isim oldu.

Öte yandan Rooney, maçın 70. dakikasında genç Meksikalı Javier Hernandes'in (Chicharito) pasıyla ceza sahasına girerek kaleci Neuer'i avladı ve maçın skorunu tayin eden golü kaydetti.

NEUER FARKI ENGELLEDİ

Manchester United karşısında Schalke kalesini başarıyla koruyan Manuel Neuer takımının sahadaki en başarılı ismi olarak göze çarptı. Milli kaleci özellikle ilk yarıda yaptığı kurtarışlarla kalitesini konuştururken önemli pozisyonlarda kalesini gole kapatarak ilk yarıda maçın erken kopmasına engel olan isim oldu.