BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Seyhan Doğan’ın naaşı ailesine teslim edilecek

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Dargeçit ilçesinde yapılan kazıdan çıkarılan kemiklerin Seyhan Doğa...

Abone ol

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Dargeçit ilçesinde yapılan kazıdan çıkarılan kemiklerin Seyhan Doğan’a ait olmasının kesinleşmesi üzerine, kemiklerin ailesine teslim edileceğini bildirildi.
İHD Mardin Şube Başkanı Av. Erdal Kuzu, yapılan kazı çalışmalarında bulunan kemiklerin Seyhan Doğan’a ait olduğunu ve kemiklerin Doğan’ın ailesine teslim edileceğini söyledi. Kuzu, "1995 yılında Dargeçit ilçesinde gözaltında kaybettirilen ve kemikleri Dargeçit Bağözünde bir kuyuda bulunan Seyhan Doğan’ın adli tıp raporu sonucu, kimliğinin kesinleşmesi üzerine naaşı, İstanbul’dan getirilecek olan annesi Asiye ve babası Ramazan Doğan’ın naaşlarıyla beraber Dargeçit ilçesinde 18 Eylül 2013 tarihinde toprağa verilecektir. Kürtlere karşı devlet tarafından işlenmiş olan insanlık suçunun en somut delili olan bu olayın faillerinin hala dışarıda olması, Dargeçit ilçesinde 1993-1996 yıllarındaki tüm faili meçhul cinayetlerden sorumlu Mehmet Tire’nin iktidar partisi tarafından üyeliğe kabul edilmesiyse düşündürücü ve aynı zamanda ürkütücü bir durumdur. İHD olarak 1993-1996 yıllarındaki devlet konseptinin kamuoyuna açıklanmasını, konseptin uygulayıcıların askeri ve sivil ayakları dahil olmak üzere tamamının yargı önüne çıkarılmasını, yargısız infaz soruşturmalarının bir an önce neticelendirilmesini talep ediyoruz" dedi.
(İHA)