BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Cem TV'ye ambargo açıklaması

Cami-cemevi projesine destek verdiği iddiasıyla bazı müzik şirketlerinin Cem TV'ye ambargo uyguladığı iddiası yalan çıktı.

Abone ol

ANKARA'da yapımına başlanan Cami-cemevi projesini boykot ettikleri gerekçesiyle bazı müzik firmalarının Cem TV’den klipleri çektiği iddiasını Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık yalanladı. 

CEM TV ALEVİ SANATÇILARDAN KLİP BAŞINA 1.500 TL İSTEMİŞ

Klipleri kanaldan çekmelerinin proje ile alakası olmadığını belirten Saltık, kanalın sanatçılardan klip başına bin 500 lira istediği için klipleri yayınlatmama kararı aldıklarını söyledi.

Cami-cemevi projesine tepki gösteren bazı sanatçı ve müzik yapımcılarının Cem TV’ye ambargo kararı aldıkları iddia edilmişti. Kalan Müzik’in sahibi Hasan Saltık ise söz konusu iddiaları Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendirdi.

Ambargonun cami-cemevi projesi ile ilgisinin olmadığını dile getiren Saltık, “Kliplerin çekilmesinin cami-cemevi projesi ile alakası yok. Cem TV, meslek birlikleri ile anlaşma yapıp bir hak ödemesi yapmıyor. Bunun yanı sıra bizim giden kliplerimizle ilgili, Alevi sanatçılarımız genellikle orada kliplerini yayınlatıyor. Onlardan para istemiş. Her klip başı bin 500 lira istenmiş. ‘Yaksa yayınlamıyoruz’ diyor. Biz de klipleri gönderiyoruz, ‘Yayınlamayız’ deyince müzik firmaları olarak birleşip böyle bir şey gönderdik.” diye konuştu.

CAMİ-CEMEVİ KİŞİSEL OLARAK BENİ İLGİLENDİRMİYOR

İzzettin Doğan için söylediklerinin arkasında olduğunu ifade eden Saltık, “Bana gazeteciler, ‘Bu görüşmelere ilişkin ne düşünüyorsun?’ diye sorulunca ben de, ‘İzzettin Doğan Alevileri temsil edemez’ dedim. Cami-cemevi olayı ise beni kişisel olarak hiç ilgilendirmeyen bir şey. Bana kalırsa, cami de olsun, cemevi de olsun, sinegog da olsun. Benim görüşüm kesinlikle böyle. Ama buradaki asıl sebep meslek birliklerine para ödememesi. Bunun yanı sıra giden Alevi sanatçılardan bin 500 lira gibi para istenmesi hem bunların telifini vermiyorsun hem de para istiyorsun. Beni tanıyan tanır zaten.” şeklinde konuştu.

AMBARGO DUYURUSU

müzik.jpg