BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.445,69
HABER /  DÜNYA

Seyfülislam Kaddafi teslim olabilir

Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın teslim olabileceği duyruldu!

Abone ol

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Luis Moreno Ocampo, öldürülen Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin teslim olması olasılığıyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

Savcı Moreno Ocampo, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, ''Seyfülislam Kaddafi'yle bağlantısı olan kişilerin, Seyfülislam'ın muhtemel teslimiyetinin yasal koşulları, yargıç karşısına çıkması durumunda ne olup biteceği ve aklanması olasılığı konularında UCM'ye sorular sorduğunu'' belirtti.

UCM savcısı ayrıca, paralı askerlerin Seyfülislam'ın kaçmasına yardım etmeye çalıştıklarından kaygılandığını dile getirerek, Libya'nın yeni yönetiminin, muhtemelen Kaddafi rejiminin istihbarat başkanı Abdullah Senussi'nin davasının sorumluluğunu üstlenebileceğini söyledi.

Ocampo, daha önce de aracılar kanalıyla kendileriyle temas kuran 39 yaşındaki Seyfülislam Kaddafi'nin, hakkında ileri sürülen insanlık suçlarını işlemediğini söylediğini ve yargılanması durumunda sonucun ne olacağını anlamak istediğini ifade etmişti.

Hollanda'nın Lahey kentindeki UCM, 20 Ekim'de muhaliflerce yakalandıktan sonra öldürülen Muammer Kaddafi'nin yanı sıra Seyfülislam Kaddafi ve eski istihbarat şefi Abdullah Essenusi hakkında insanlığa karşı suçtan temmuz ayında tutuklama emri çıkarmıştı.