BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.428,90
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sevincimizi paylaşacağız!

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluş günleri nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Abone ol

İNTERNET HABER- CHP Manisa Milletvekili Sakine ÖZ, Manisa ve ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluş günleri nedeniyle yayınladığı kutlama mesajı şöyle:

Manisamız ve ilçelerimiz için anlamlı günlerden geçiyoruz...

30 Ağustos’ta Demirci’nin, 3 Eylül’de Selendi’nin düşman işgalinden kurtuluş günlerini kutladık.
Bugün, Kula ve Sarıgöl’ün sevincine ortak oluyoruz...

Bu sabah, Kula’daki törenlerde bağımsızlığımızın önemini, Cumhuriyetimizin temel kazanımlarının korunması ve geliştirilmesi adına verdiğimiz mücadelede ne kadar önemli bir yolda olduğumuzu bir kez daha hissettik. Bağımsızlığımız, yurdumuz uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmiş büyüklerimizi saygı ve minnetle andık.

Yarın (5 Eylül’de) Salihli’de sevincimizi paylaşacağız, şehitlerimizi anacağız.

Yarın, yine Alaşehir ve Gördes'in, 6 Eylül’de ise Ahmetli, Gölmarmara ve Akhisar’ın, 7 Eylül’de Turgutlu’nun, 8 Eylül’de Manisa’nın, 12 Eylül’de Kırkağaç’ın ve 13 Eylül’de Soma’nın kurtuluş günlerinde bağımsızlığın, Cumhuriyetin, demokrasinin, özgürlüğün, laik ve sosyal hukuk devletinin önemini vurgulamaya, gençlerimize temel değerlerimizi aktarmaya ve özgür Türkiye’yi birlikte kurma hedefimizde ilerlemeye devam edeceğiz.

Biz Manisalılar, tarihe geçen kahramanlık öykülerimizle düşmana karşı topraklarımızı gururla savunduk. Bu uğurda binlerce şehit ve gazi verdik. Bazı tarihçilere göre, Manisa'nın işgalden önce
45 bin olan nüfusu, işgalden sonra 15 bine düştü.

İşte, o şehit ve gazilerimizin sayısı ki, bize kahramanlık öykümüzün değerini göstermekte, bağımsızlığımızın anlamını ve önemini perçinlemektedir.

Üzerimizdeki ağır yük, kahramanca direniş tarihimizden kök almakta, bugün her alanda vermemiz gereken mücadelenin dayanağını oluşturmaktadır.
Biz, bugün bölgemizde etnik, dini ve kültürel çatışmaların hemen yanı başında , her türlü ayrımcılığa karşın bir ve beraber yaşayabiliyorsak, başarımızın temelinde bölgesinde barışa dayanan bir Cumhuriyet ve demokrasiyi kurabilmiş, laikliği temel ilkesi haline getirebilmiş Mustafa
Kemal ATATÜRK önderliğindeki kurucu kadromuza borçluyuz.

Bugün, özellikle bölgemizde, Ortadoğu coğrafyasında sınır değişiklikleri, işgal ve müdahale tehditleri ile emperyalizmin yeni bir ağı örülmek istenirken, dini yapılanmaların devletlerin temel yönetim ilkesi haline getirilmek isteniyor. Bazı Batılı güçler, şiddet sarmalında gezinen yerel şiddet odaklarıyla işbirliği halinde bölgesel çatışmaların kışkırtıcılığını yapmaktadır. Tam da böyle bir dönemde, bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırmış ve esaret kadar cesaretin de ne demek olduğunu iyi bilen biz Egeliler, özgürlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimize, laik değerlerimize her zamankinden daha fazla sahip çıkma, sosyal ve ekonomik kazanımlarımızı sonuna kadar ilerletme yönünde tavrımızı koruyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Günlerimizi kutluyor; halkımızın bağımsızlık, özgürlük, demokrasi, cumhuriyet ve laik yaşam tercihinden yana kararlı tavrını saygıyla selamlıyorum.